World Tour onderzoekt de kracht van goed ontworpen fysieke bijeenkomstenIn de eerste zes maanden van 2023 gaat Mindmeeting op wereld tour om de uitgave van het nieuwe boek 'Meetings, by Default or by Design' te vieren. Deze boekpresentaties onderzoeken het nieuwe evenwicht tussen fysieke en online bijeenkomsten, na de pandemie. Tijdens IMEX in Frankfurt worden de uitkomsten publiek gemaakt.

Om de uitgave van hun nieuwe boek 'Meetings, by Default or by Design' in een breder licht te plaatsen, gaan de auteurs Eric de Groot en Mike van der Vijver op wereldtournee. De tournee bestaat uit een reeks uitvoeringen van een special ontworpen programma voor een kleiner publiek, waarbij gericht onderzoek wordt gedaan. Dat onderzoek richt zich op hoe fysieke bijeenkomsten er uit moeten zien, nu we massaal onlinebijeenkomsten hebben omarmt tijdens de pandemie. De aanwezigen beantwoorden de vraag wat ze essentieel vinden aan fysiek bijeenkomen en hoe een bijeenkomst-programma dat het beste tot zijn recht moet laten komen.

De tournee doet ruim twintig tot dertig steden aan, van Taipei tot Cancun, en van Madrid tot Helsinki. Er kunnen tussen landen grote verschillen bestaan. Daarom is de methodologie erop gericht die boven water te krijgen met live onderzoek. De genodigden hebben allen besluitvormende posities bij organisaties. 

Het nieuwe boek verschijnt tien jaar na 'Into the Heart of Meetings', dat Meeting Design als beroep definieerde. Een boek dat door velen werd gezien als ‘game changer’. 'Meetings, by Default or by Design' is een werkboek voor opdrachtgevers. Het behandelt veertig onderwerpen waar verbeteringen in de aanpak van bijeenkomsten mogelijk zijn, van leveranciers tot lastige onderwerpen, van deelnemers tot duurzaamheid, van moderatie tot maaltijden.

Samen met hun testlezer Martin Sirk rapporteren schrijvers Mike van der Vijver en Eric de Groot hun bevindingen op onder meer IMEX in mei van dit jaar. 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Meetings, by Default or by Design Meeting Design Eric de Groot Mike van der Vijver Boek
Algemene voorwaarden | privacy statement