Spant gaat verbouwen: grote theaterzaal krijgt metamorfoseDe grote theaterzaal van theater- en congrescentrum Spant in Bussum wordt deze zomer volledig verbouwd. Met het innovatieve ontwerp van (interieur-)architectenbureau Kabaz krijgt de zaal een nieuw karakter. Natuurlijke en duurzame materialen, opvallende vormen en spectaculaire licht- en geluidinstallaties doen hun intrede. Alles om de beleving van de gasten nog meer te versterken.

Spant had al langer de ambitie om Podium Eén, de grote theaterzaal, te verbouwen, maar zette de plannen tijdens de coronapandemie tijdelijk in de ijskast. Nu mensen de gang naar het theater en evenementen weer hebben gevonden en de behoefte om elkaar te ontmoeten groter is dan ooit, zet Spant de plannen door. 

Vooruitstrevend
Het nieuwe ontwerp van de grote theaterzaal, is gebaseerd op drie pijlers. De gasten, of ze nou komen voor een theatervoorstelling of een congres, moeten een gevoel van warmte en luxe ervaren. De hypermoderne licht- en geluidsinstallaties zijn dynamisch en versterken alles wat er gebeurt op het podium. En alle materialen die gebruikt worden, zijn zo duurzaam mogelijk. Zo blijft Spant vooruitstrevend op het gebied van gastvrijheid, techniek en duurzaamheid. 

Warme, luxe ambiance
(Interieur)architectenbureau Kabaz uit Laren maakte het ontwerp. Kom je de nieuwe zaal binnen, dan trekken de wanden direct je aandacht. Ze zijn opgebouwd uit driehoekige – een soort stealth-achtige – vormen. Het excentrieke lichtontwerp versterkt de licht- en schaduwwerking van de wanden. En de warme, natuurlijke kleuren en nieuwe theaterstoelen zorgen voor een gevoel van comfort. 
Paul Haighton, directeur van Spant: “De uitgesproken, stijlvolle sfeer die Kabaz in haar ontwerpen weet te brengen, zagen we helemaal voor ons in Spant. Wat Kabaz doet is pure ambacht. Alles is tot in de puntjes doordacht, net zoals wij dat doen bij de organisatie van een voorstelling of event. En dat voel je als gast. Dat werkt door in je beleving.”

Zintuigen prikkelen
Bertram Beerbaum, chief imagination officer van Kabaz: “We hebben een zaal gecreëerd waarin de gasten zich even in een andere wereld bevinden. De vormen, de kleuren, het licht, het geluid. Alle zintuigen worden geprikkeld. Als je binnenkomt, denk je: wow, wat een indrukwekkende ruimte. Maar zodra je zit en de zaallichten dimmen, staat alles ten dienste van het podium.”

Duurzame materialen
Een belangrijk onderdeel van het ontwerp is duurzaamheid. Bij ieder meubelstuk, ieder materiaal kijkt Spant samen met leveranciers naar de meest duurzame optie. Zo is de vloerbekleding van gerecycled materiaal. Alle lichten zijn led. De stoelen worden 100% hergebruikt. En de wandpanelen krijgen een coating van gerecycled leer.  

The show goes on
Op 3 juli sluit Spant de grote zaal voor de verbouwing. Vanaf begin september gaan de zaaldeuren weer open. Klaar om gasten te verwonderen. Klaar om alle innovaties in te zetten voor de congressen. En klaar om optredens van artiesten met verfijnd licht en geluid nog meer kracht bij te zetten.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Spant Bussum Theater Congrescentrum Locatie Verbouwing
Spant !
Dr. A. Kuyperlaan 3
1402 SB
Bussum
nederland

Algemene voorwaarden | privacy statement