Lausanne, de Olympische hoofdstad, Zwitserland



Foto: Lausanne ©www.diapo.ch

In het hart van Europa, op slechts 40 minuten van de internationale luchthaven van Genève, ligt Lausanne een bloeiende en kosmopolitische stad die door adembenemende landschappen wordt omringd: van besneeuwde Alpen tot de rust van het Meer van Genève en het UNESCO Werelderfgoed Erfgoed wijngaarden van Lavaux. In de „Olympische hoofdstad“ is het Olympische Comité gevestigd en ook het Olympische Museum, het wereldwijd grootste informatiecentrum over de Olympische Spelen. De stad is op drie heuvels gebouwd en de oude binnenstad is grotendeels autovrij. Gratis Lausanne Transport Card voor gratis openbaar vervoer (bus, metro, trein) in Lausanne bij een verblijf van tenminste 1 overnachting. Met de Lausanne City Pass kun je één, twee of drie dagen Lausanne en omgeving tegen een aantrekkelijk tarief verkennen, bezoek aan musea en korting voor groepen.
Foto: Starling Green

Lausanne en duurzaam
Zwitserland volgt een duurzaamheidsstrategie die typisch is voor Zwitserland, met maximale ontspanning in de natuur, dichtbij genieten van de ongereptheid, de lokale cultuur authentiek beleven en de tijd nemen om langer te blijven en elkaar en de omgeving grondiger te leren kennen. Swisstainable noemen ze dat! Lausanne doet mee aan dit programma en het Lausanne Tourism & Covention Bureau heeft een online reisgids samengesteld, die concrete kansen samenbrengt om de bestemming op een andere manier te ontdekken. Er zijn diverse hotels die zich vastleggen, waaronder het Starling Hotel waar je verantwoordt kunt vergaderen tegen aantrekkelijke prijzen (vanaf CHF 99.-).
Foto: Wine and Ride

Nieuw: Wine and Ride Lavaux
Op een e-bike al fietsend de wijngaarden van Lavaux te verkennen, ontmoet de wijnmakers en kies uit één van de beschikbare thema’s: Wijn en Gastronomie, Wijn en Geschiedenis of Wijn en Ambachten. Interessant voor groepen tussen de 4 en 15 personen. Duur van 2 uur tot een volledige dag. Uiteraard mag een wijnproeverij in een wijnhuis niet ontbreken. Mocht je liever niet willen fietsen, breng dan een bezoek aan Atelier Oeno’ludique voor een wijnproeverij. Complete workshops voor iedereen die meer over wijn te weten wilt komen.
Foto: Balloon

Lausanne en Meer van Genève vanuit de lucht
Maak een vlucht met een heteluchtballon over één van de mooiste streken van Zwitserland, met het Meer van Genève, de Alpen en adembenemende wijnlandschappen. Voor maximum 200 personen.
Foto: Platforme10

Plateforme 10 - Your event in the new arts disctricts

Plateforme 10 is een unieke locatie in Zwitserland: op een steenworp afstand van het treinstation van Lausanne, brengt het 3 musea en 2 stichtingen samen in een nieuw kunstdistrict van 25.000 m². MCBA museum heeft verschillende ruimtes die geschikt zijn voor congressen en vergaderingen (max. 200 personen), staande cocktails (max. 200 personen) of zittende maaltijden (max. 160 personen). In juni 2022 geopend.
Foto: Chalet Suisse

Le Chalet Suisse – Food & Authenticity Swiss made
Het populaire restaurant Lausanne, bekroond met het label "Café historique de Lausanne", biedt een gedenkwaardige en typisch Zwitserse keuken zoals fondue en raclette in een bergachtige omgeving. De banketten in dit typisch Zwitserse Chalet met traditioneel entertainment zijn ideaal voor privé- en zakelijke evenementen voor groepen tot 300 personen. De plaats: vanuit het chalet heb je een prachtig uitzicht over Lausanne, het Meer van Genève en de Alpen. De ligging tussen het bos van Sauvabelin en het Parc de l'Hermitage nodigt zijn gasten uit voor een wandeling in de buitenlucht of voor een bezoek aan een tentoonstelling in de Fondation de l'Hermitage.
Foto: L’Esquisse Hemitage

Fondation de l’Hermitage – Kunst & Gastronomie
Dineren tussen de schilderen of organiseer een kunstworkshop met aansluitend diner. Evenementen op maat tot 40 personen. De Fondation de l’Hermitage, één van de meest gerenommeerde musea en het uitstekende restaurant l’Esquisse liggen beiden midden in het park van de Fondation de l’Hermitage.
Foto: Beau Rivage Palace

Beau-Rivage Palace – Beau-Rivage vleugel is gerenoveerd
De historische vleugel van het Beau-Rivage Palace, bekend als de Beau-Rivage-vleugel, heeft een ingrijpende renovatie ondergaan. Elegant, verbonden en duurzaam, ze werden toevertrouwd aan het architectenbureau Pierre-Yves Rochon. Elke kamer en suite is ontmanteld en uitgerust met ultramoderne domotica en connectiviteit. Hun grote modulariteit maakt het mogelijk om gecombineerde ruimtes van meerdere kamers en woonkamers tot 252 m² te ontwikkelen. De 1.500 vierkante meter (16.145 vierkante voet) spa Cinq Mondes is ook opgefrist. Lees de persmap.
Foto: Theatre Beaulieu

Théatre de Beaulieu – gerenoveerd
Het Théâtre de Beaulieu in Lausanne heeft een ware facelift ondergaan. Dit historische theater, het grootste van Zwitserland, is van top tot teen gerenoveerd. Na drie jaar werk is het in september 2022 heropend. Dit polyvalente theater – waar ook een aantal conferenties zullen plaatsvinden – herstart met zijn historische partners zoals het Béjart Ballet Lausanne (BBL) en de Prix de Lausanne, plus een serie optredens. Met meer dan 1600 zitplaatsen, state-of-the-art podiumtechnologie, een foyer op vier niveaus en een restaurant is het nieuwe Théâtre de Beaulieu klaar om zichzelf te onthullen.

Meer informatie over SCIB:
Switzerland Convention & Incentive Bureau (SCIB) is de overkoepelde organisatie die Zwitserland promoot als bestemming voor meetings, incentives, congressen en evenementen. SCIB geeft onafhankelijk advies over de bestemmingen en helpt bij het opvragen van offertes. Deze diensten zijn kosteloos en vrijblijvend.

Switzerland Convention & Incentive Bureau
Lisette van Dolderen
T 020 620 9229
E scib_nl@switzerland.com
W www.MySwitzerland.com/meetings



 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement