Kasteel Gemert trekt Hotello of the Year 2023 aan als managerDe Gemertse kasteeleigenaar Bas van de Laar, initiatiefnemer en grondlegger van het allereerste Curio Collection by Hilton-hotel van de Benelux, heeft Martin Hendricks, directeur van de Sittardse hotelgroep Black Label Hospitality aangetrokken als manager van het in ontwikkeling zijnde vijfsterrenhotel onder de rook van Eindhoven. Hendricks – met zijn 38 jaar een van de jongste en meest succesvolle hotelondernemers van Limburg – werd vorige week woensdag 11 januari door honderden van zijn vakgenoten uitverkozen tot Hotello of the Year 2023. 

Projectontwikkelaar Van de Laar, eigenaar van het eerste Curio Collection by Hilton-hotel van de Benelux – dat naar verwachting eind 2024 de eerste gasten mag verwelkomen – en de Sittardse hotelier, met onder meer het DoubleTree by Hilton in Sittard in zijn portefeuille, kennen elkaar al langer, aldus Van de Laar. ,,David Heijligers, uitvoerend directeur Ontwikkeling voor Frankrijk en de Benelux bij Hilton Worldwide, heeft ons enige tijd geleden bij elkaar gebracht. We delen onze visies als het aankomt op de ontwikkeling van hotels. De intentie om dit project samen vorm te geven lag er al wat langer, maar de onverbloemde erkenning door zijn collega’s die Martin vorige week ten deel gevallen is, leek ons de perfecte aanleiding om de knoop door te hakken en onze handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst te zetten.”

‘High-end domain of fascination’
Het karakteristieke Kasteel Gemert, daterend uit het einde van de veertiende eeuw, wordt op dit moment grondig gerenoveerd en getransformeerd tot een vijfsterren ‘high-end domain of fascination’ voor zowel business als leisure. In december werd bekend dat het nieuwe hotel deel gaat uitmaken van de Curio Collection by Hilton, een van de meest toonaangevende merken binnen de Hilton-organisatie. Met de komst van een Curio Collection by Hilton beleeft Brainport Eindhoven een bijzondere primeur. West-Europa telt op dit moment slechts zo’n dertig hotels van een van de meest luxueuze labels van Hilton. Ze zijn door de Hilton-organisatie uitgekozen vanwege hun unieke ligging of hun bijzondere band met het verleden.
 
In Brainport Eindhoven, met zo’n 5000 grote en kleinere ondernemingen op het gebied van IT en technologische vernieuwing een van de slimste en meest innovatieve regio’s van Europa, bestaat al jarenlang behoefte aan hotelcapaciteit op het hoogst denkbare niveau. Landgoedeigenaar Bas van de Laar liet eerder al weten het een hele eer te vinden om invulling te mogen geven aan deze wens vanuit met name de zakelijke markt. ,,Om een en ander op een kwalitatieve en efficiënte manier vorm te geven, is het natuurlijk van het allergrootste belang om de juiste mensen aan te trekken. Samen met Hilton ben ik ervan overtuigd in Martin Hendricks de perfecte manager te hebben gevonden. Hij en zijn team hebben in 2021, midden in de coronacrisis, met succes een Hilton-hotel van de grond weten te krijgen, een hotel waar de zakelijke markt eveneens op zat te wachten.”

Kwalitatieve rol Kasteel Gemert
De hotelmanager en zijn team vinden het een eer om verbonden te zijn aan Kasteel Gemert. ,,De kwaliteit en invulling die wij samen met Hilton en Bas van de Laar gaan neerzetten is in deze regio van een ongekend gehalte”, aldus Martin Hendricks. ,,Aanbod van dit niveau ontbreekt in deze contreien, terwijl er zeer veel belangstelling voor is. Bij de grote bedrijven die hier zijn gevestigd, maar ook bij liefhebbers van oude kastelen. De komende periode gaan we samen met studio Piet Boon het kasteel van binnen vormgeven. We hebben er alle vertrouwen in dat ook het interieur een uniek geheel wordt.”

Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio by Hilton omvat na de ingrijpende verbouwing ten minste 56 kamers, twee restaurants van hoog niveau, een eventruimte annex theater en een wellness- en beautycenter. Het hotel mikt in beginsel op zakelijke en leisure-gasten die zijn gewend aan de hoogste mate aan luxe en comfort. 

Fascinerende entourage
De toekomstige gasten van Kasteel Gemert Eindhoven Curio Collection by Hilton zullen verblijven in een ontspannen omgeving waar je niet snel uitgekeken raakt. Kasteel Gemert is in 1391 gesticht door kruisridders en kan dus bogen op een rijke historie. Deze is volop terug te vinden in de fascinerende entourage van kasteelgebouwen, zoals de statige Hoofdburcht, de Voorburcht, de Donjon (slottoren) en het monumentale kasteelpark.

Het kasteel speelde eeuwenlang een prominente rol in de regio en ver daarbuiten. Met de upgrade en transformatie tot Curio Collection by Hilton krijgt Kasteel Gemert zijn economische en maatschappelijke positie terug, onder meer als knooppunt van Europese cultuur en geschiedenis. Als high-end buitenplaats van Brainport Eindhoven wordt Kasteel Gemert een belangrijke schakel tussen de ‘booming’ regio Eindhoven en de rest van Nederland en zelfs de wereld.

Foto: Bas van de Laar en Martin Hendricks
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Kasteel Gemert Brainport Eindhoven eindhoven Brabant Hotello of the Year Martin Hendricks Kasteel Locatie
Algemene voorwaarden | privacy statement