Bedrijfsuitje organiseren? Vier tipsHet werken aan teambuilding binnen je bedrijf is iets waar veel ondernemers zich de afgelopen jaren op focussen. Er wordt ook wel eens gezegd: ‘teamwork makes the dream work’. Dat is in de meeste gevallen ook zo. Wanneer een bedrijf bestaat uit collega’s die elkaar goed kennen en goed kunnen samenwerken, wordt dit teruggezien in de werkzaamheden die deze werknemers verrichten. Het moge dus duidelijk zijn dat het verstandig is om te investeren in de teamspirit. Dit kun je doen door middel van bedrijfsuitjes te organiseren. Voor dit artikel hebben wij vier uitjes voor je op een rij gezet, zodat jij er met je werknemers een onvergetelijke tijd van kan maken!

Tip 1: Ga naar de Waddeneilanden
Een heel leuk uitje met je collega’s kan zijn om naar de Waddeneilanden te gaan. Een bedrijfsuitje Terschelling staat bijvoorbeeld gegarandeerd voor volop plezier. Hier kun je niet alleen genieten van de prachtige natuur die het eiland te bieden heeft, ook kun je een dorpje bezoeken of ’s avonds naar een kroeg gaan. Het eiland biedt veel mogelijkheden en is daarom de uitstekende bestemming om binnen je bedrijf te werken aan teambuilding! Teambuilding in Terschelling kan heel het jaar worden gedaan. Het eiland is namelijk altijd bereikbaar met de boot vanaf Harlingen.

Tip 2: Kies voor een denkspel
Waar veel bedrijfsuitjes zullen bestaan uit een lunch, borrel of barbecue, is het juist leuk en verrassend om te kiezen voor iets actiefs. Tijdens een lunch of borrel wordt er voornamelijk gesproken, maar tijdens een activiteit komen de fanatiekelingen naar boven. Je kunt hierbij kiezen voor een individuele activiteit waarbij mensen op zichzelf moeten presteren. Dit kan bijvoorbeeld bowlen zijn. Ook groepsactiviteiten als paintball of lasergamen zijn leuk. Om erachter te komen welke activiteiten je werknemers leuk vinden om te doen, kun je ze een poll laten invullen of ideeën laten insturen. Op deze manier weet je zeker dat de dag super leuk wordt.

Tip 3: Samenwerken tijdens een bedrijfsuitje
Samenwerken tijdens een bedrijfsuitje kan de band tussen je collega’s nog meer versterken. Kies er bijvoorbeeld voor om naar een escape room te gaan. Hier worden de mensen bij elkaar gezet in een gesloten kamer en moeten ze samen opdrachten uitvoeren om eruit te komen. Welk team de opdrachten het snelste heeft voltooid, wint. Hierbij zal goed moeten worden geluisterd naar elkaar.

Tip 4: Ga naar een pretpark
Dit is een bedrijfsuitje dat niet heel veel voorkomend is, maar er niet minder leuk om is. Wanneer je weet dat je collega’s wel houden van een beetje avontuur in een pretpark is dit een erg leuk uitje om voor hen te organiseren. Plezier gegarandeerd en waarschijnlijk zullen je werknemers elkaar na een dagje achtbanen, attracties en eten elkaar nog beter kennen!
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement