Cornell University wint finale Sustainable Hospitality Challenge met zwevende, klimaatneutrale hotelkamersDe finale van de Sustainable Hospitality Challenge heeft plaatsgevonden op de Future Hospitality Summit in Madinat Jumeriah, waar vijf teams van 's werelds meest toonaangevende hotelscholen om de eerste plaats streden. Waaronder Hotel Institute Montreux, Swiss Hotel Management School, Cornell University én twee Nederlandse hotelscholen, Hotel Management School Maastricht en Hotelschool The Hague. Uiteindelijk kwam Cornell Universty als winnaar uit de bus met NIMBUS, een luxe gastvrijheidsconcept bestaande uit klimaatneutrale hotelkamers die door middel van heteluchtballonnen omhoog zweven en gasten naar de meest afgelegen en spectaculaire bestemmingen
binnen NEOM brengen.

De Sustainable Hospitality Challenge is in het leven geroepen door Hotelschool The Hague met als doel de evolutie van duurzame hospitality te verbeteren, innovatieve ideeën van de studenten te bevorderen en op wereldwijde schaal talent te koesteren. De studenten worden in contact gebracht met de huidige leiders van de gastvrijheidsindustrie die de toekomst van de branche opnieuw willen vormgeven.
De studenten hebben concepten gepresenteerd rondom het onderwerp 'Remote'. Dit thema is geïnspireerd door de hoofdsponsor NEOM, een regio in het noordwesten van Saoedi-Arabië die vanaf de grond wordt opgebouwd. De ontwikkeling van dit gebied vormt een nieuw model voor duurzaam wonen en leven.

NIMBUS illustreert het niveau van vindingrijkheid, duurzaamheid en out-of-the-box denken waar de Sustainable Hospitality Challenge voor staat. Het team van Cornell University voorziet op maat gemaakte duurzame ervaringen zonder de voetafdruk. NIMBUS is een luxe gastvrijheidsconcept dat bestaat uit klimaatneutrale hotelkamers die door middel van heteluchtballonnen omhoog zweven en gasten naar de meest afgelegen en spectaculaire bestemmingen binnen NEOM brengen.

Colin Abercrombie, directeur van NEOM Hotel Development en lid van de jury, omschreef de finalisten als 'zeer sterk': "De innovatieve, duurzame toekomst van hospitality wordt hier gecreëerd. De Sustainable Hospitality Challenge biedt studenten een unieke mogelijkheid om met leeftijdsgenoten en toonaangevende mensen uit de branche in contact te komen, met een gezamenlijk doel om baanbrekende ideeën tot leven te brengen, waarvan niet alleen de sector, maar hopelijk ook de rest van de wereld zal profiteren. Het was een eer om deel van het beoordelingsproces te mogen uitmaken. Ik kijk ernaar uit Cornell University welkom te heten tijdens hun reis naar NEOM om gezamenlijk NIMBUS verder uit te werken."

Dankzij NEOM konden alle studenten het evenement bijwonen dat ook werd ondersteund door onze partners Sustainable Hospitality Alliance en The Bench. Het winnende team ontving een genereus prijzenpakket van NEOM, waaronder een volledig betaalde reis naar de slimme stad en de mogelijkheid om hun concept uit te werken. Om talent uit de sector te stimuleren, bood NEOM de studenten van het winnende team ook stageprogramma's aan binnen de afdeling Sustainability. Bovendien boden marktleiders Marriott, Radisson, Wyndham en Accor mentorschap sessies, weekendverblijven, loyaliteitsprogrammapunten en een ontmoeting met elk van hun groeps-CEO's aan.

De winnende concepten die in april tijdens de kwalificatierondes en in juni tijdens de halve finales in Amsterdam werden geïntroduceerd, zijn verder ontwikkeld, ontworpen en verfijnd om te voldoen aan de hoge eisen en verwachtingen van de gerenommeerde jury bestaande uit CEO's.

Ter afsluiting van wederom een mooie editie van deze Sustainable Hospitality Challenge 2022, een laatste opmerking van Paul Griep, oprichter van de SHC, directeur Alumni & Industry Relations Hotelschool The Hague: “De enige manier om het gemeenschappelijke doel, de verduurzaming en verandering van hospitailty branche, te bereiken is door echt samen te werken. Dat is precies waar de Sustainable Hospitality Challenge voor staat en als Hotelschool The Hague zijn we enorm trots dat CEO’s en investeerders uit de industrie dit op deze geweldige manier omarmen.”
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Hotel Klimaatneutraal Sustainable Hospitality Challenge
Algemene voorwaarden | privacy statement