Hotel Maurits at the Park zet medewerker centraalKomend najaar breidt Pillows Hotels haar collectie uit met een nieuw vijfsterrenhotel in Amsterdam: Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park. General Manager Jörgen Rijnaard heeft een sterk managementteam verzameld met professionals uit vijfsterrenhotels van over de hele wereld. Wanneer gevraagd wordt naar het vinden en behouden van de 150 collega’s is Jörgen Rijnaard optimistisch: “We hebben een duidelijke visie waarbij we op de lange termijn goed voor onze collega’s zorgen.”

Pillows Hotels gelooft in de kracht van een happy workplace en future-proof werkgeverschap. “Onze overtuiging is dat je voor je eigen team net zo goed moet zorgen als voor je gasten. Zoals de horeca jarenlang gewerkt heeft, dat kan niet meer”, aldus Jörgen. “Naast dat we gedreven, gepassioneerd en ambitieus zijn, hebben we veel aandacht voor een juiste balans tussen werk en privé. We zijn een platte organisatie waarbij collega’s zich betrokken, gehoord, en gewaardeerd voelen. Het kan niet anders dan dat je dit terugziet in de beleving van de gast. Ook zijn we actief betrokken bij ieders ambitie en ondersteunen we hen in hun ontwikkeling en carrièrepad. We willen dat je bij ons kan blijven groeien, dan wel via promotie of in expertise.”

Aantrekkelijk concept
Het hoge aantal medewerkers dat nodig is, komt door de vele horecaoutlets van het hotel. Iedere outlet heeft een eigen concept, een eigen kaart en een eigen stijl in kleding, muziek en design. Jorgen vertelt: “Echt álles is tot in de kleinste details uitgedacht. We zien dat hier enthousiast op gereageerd wordt door kandidaten.”

Los van het concept wordt ook de manier van werken gewaardeerd. Het hotel heeft vanaf het begin van het project met alle disciplines om tafel gezeten om alle operationele processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Hotelgasten, collega’s en goederen hebben allemaal een eigen ingang, zodat logistieke stromen elkaar niet kruisen. Trappen, liften en opslagplaatsen zijn zo aangelegd dat de routes kort zijn en niet in het zicht van gasten plaatsvinden. Ook werkt het met de meest recente technologie, zodat onder andere de planning en coördinatie van housekeeping volledig is gedigitaliseerd.

Naast het operationele proces is er uiteraard ook nagedacht over de werkomgeving. “Bij Pillows Hotels besteden we aandacht aan ieder detail. Onze collega’s verdienen diezelfde aandacht. Zo komt er een stijlvol ingericht personeelsrestaurant en is ons kantoor ongebruikelijk groot voor hotelstandaarden. De kleedkamers hebben we met dezelfde elegantie en oog voor detail ingericht als dat we voor hotelkamers doen.”

150 nieuwe medewerkers 
Het hotel is druk bezig de teams compleet te krijgen. Jörgen is optimistisch: “Als je ziet wat de aantrekkingskracht van het hotel is geweest op het managementteam, is dat al een fantastisch teken. We verwelkomen ook collega’s uit andere Pillows hotels. Dat is een bewuste keuze geweest, omdat zij het concept al door en door kennen. Uiteraard werven we ervaren collega’s met 5-sterrenervaring, maar we staren ons hier zeker niet blind op. Heb jij nog niet de juiste ervaring, maar wel een ongelofelijke passie voor gastvrijheid? Misschien vinden we dat zelfs nog wel belangrijker. De rest leren wij je.”

Managementteam
“Ik ben ongelofelijk blij met ons managementteam en de hoeveelheid ervaring die zij met zich meenemen. Ze hebben allemaal gewerkt in prachtige hotels en restaurants, onder andere voor het Okura, W Hotel en Rijks.”

Jörgen Rijnaard is sinds 2010 werkzaam voor IHMG, de holding waar Pillows Hotels onder valt. Hij vervulde de functie van General Manager en opvolgend Area Manager voor verschillende hotels. Daarnaast is hij betrokken geweest bij alle bouwprojecten, waaronder Maurits at the Park. Dat hij de rol van General Manager ging vervullen, voelde voor hem als thuiskomen. “Ieder ontwerp en ieder detail is door mijn handen gegaan. Ik wilde dat niet meer loslaten.”

Over Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park
Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park is gelegen in het groene Oosterpark en ligt aan de rand van het centrum. Het vijfsterrenhotel krijgt 88 luxe kamers en suites, fine dining restaurant Felix, Spring Cafe Brasserie, Fitz’s Bar, een rooftopbar, urban spa, een gym, 24/7 roomservice, conciërge service en (valet) parking in de nieuwe ondergrondse parkeergarage. Daarnaast biedt het hotel met drie salons ruimte voor meetings, events en private dining. De opening van het hotel vindt plaats in het najaar van 2022. Via de nieuwe website van Pillows Hotels zijn al kamers te boeken. Pillows Hotels is onderdeel van International Hotel Management Group (IHMG).

Foto: Het Management Team van Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park (v.l.n.r. Alicja Koopman - Director of Sales,
Elmar de Beer - Director of Food & Beverage, Jorgen Rijnaard- General Manager, Scott van Schaick - Deputy Manager, Madelon van Maastricht - Housekeeping Manager) 


 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Pillows Hotels Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park Amsterdam Hotel Locatie
Algemene voorwaarden | privacy statement