Heb jij het idee dat je meer uit je dag kunt halen, maar weet je niet hoe?



Als zelfstandig ondernemer is het de kunst om te zorgen dat je je dag zo indeelt, dat je er het maximale uit kunt halen. Het is niet altijd eenvoudig om alle taken die je hebt, goed uit te voeren. Soms valt een opdracht zwaarder dan je had verwacht, daardoor ben je meer tijd kwijt en daardoor kun je niet op zoek naar nieuwe opdrachten. Aan het eind van de maand zie je dan dat je inkomsten toch niet geworden zijn wat je had gehoopt. Betekent dit dat je je doelen bij moet stellen? Nee! Het betekent alleen dat je efficiënter moet leren werken. Met deze tips is dat niet moeilijk om te realiseren.
 

Blijf aan jezelf werken

Als ondernemer is het belangrijk om aan jezelf te blijven werken. Kijk daarom eens of een cursus time management iets voor je kan betekenen. Tijdens zo’n cursus wordt kritisch gekeken naar hoe jij je taken zo kunt indelen dat je veel werk op een dag kunt verzetten. Een ander belangrijk onderdeel van dit traject is dat je leert hoe je je aan je planning moet houden. Het is namelijk een ding om een planning te maken, maar de kunst is juist om je er ook aan te houden. Er kunnen heel veel redenen zijn waarom jouw planning niet werkt; je hebt geen overzicht meer of je plant veel te strak in. Heb je de kunst van het plannen eenmaal onder de knie, dan zul je zien dat je veel meer werk kunt verzetten.
 

First things first

Het klinkt misschien als een cliché, maar een goede planning is een kwestie van prioriteiten stellen. Die ene opdracht is misschien heel leuk om aan te werken, maar is het ook het belangrijkste dat nu gedaan moet worden? Mensen hebben vaak de neiging om de lastigste klussen tot het laatste moment uit te stellen. Dat zorgt voor een hoop stress, want je weet dondersgoed dat er nog een zware klus gedaan moet worden. Bespaar jezelf daarom veel stress en begin met de zware taken. Heb je deze eenmaal goed afgerond, dan zul je zien dat de volgende zware klus al heel wat minder zorgen met zich mee zal brengen.
 

Neem ook voldoende pauze

Vaak denken mensen dat wanneer je heel hard werkt, je ook heel productief bent. Dat is echter niet waar. Het gaat er namelijk niet om dat je bezig bent, maar dat je productief bent. Je kunt soms een hele dag aan een opdracht werken omdat je heel moe bent. Zorg er in dat geval voor dat je goed uitrust zodat je deze taak in misschien een uurtje kunt afronden. Pauzeren en uitrusten is heel belangrijk wanneer je productief wilt zijn. Gun jezelf dus een pauze.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement