Mauritskazerne transformeert tot foodontmoetingsplek



Je kon er al terecht voor evenementen, maar vanaf deze zomer is de Mauritskazerne in Ede ook een werk- en vergaderlocatie voor foodbedrijven. Next Venue ontwikkelde hiervoor een thematisch foodconcept waarin beleving de hoofdrol speelt. “Dit is een unieke plek om te werken, te vergaderen, te proeven en te ontmoeten.”

Op de begane grond van de monumentale kazerne vind je bijvoorbeeld een gloednieuwe ‘tastingkitchen’ met een 360°-videowall. “Leuk als extra beleving na een vergadering, waarbij je gebruik kunt maken van verschillende kant-en-klare arrangementen. Maar je kunt de tasting kitchen ook gebruiken voor een kleinschalig evenement, waarbij je een compleet eigen concept neerzet. Nodig bijvoorbeeld relaties uit voor een demo van een bekende chef-kok of gebruik de keuken voor een sessie met een testpanel of een productlancering”, vertelt Marleen de Kruijff van Next Venue, de exploitant van de Mauritskazerne.

Gethematiseerde vergader- en ontmoetingsruimtes
Ook als het gaat om de vergaderingen zelf zet de Mauritskazerne in op beleving. Je overlegt en brainstormt namelijk in zalen als de Mushroom en de Sweetroom. Vergaderzalen die helemaal gethematiseerd zijn ingericht. Ook de ontmoetingsruimtes in de kazerne ademen food. Doe bijvoorbeeld aan de hand van foodboeken en foodvideo’s inspiratie op in de chefsroom. Of eet samen met gasten in de lunchroom, waar je wordt meegenomen in de herkomst van wat er op je bord ligt. Onderweg wandel je door de gangen van de kazerne langs foodart en displays met foodverhalen.

Van kantoren en flexplekken tot studio
De Mauritskazerne bevat verder een high-end studio, kantoren voor food(gerelateerde) bedrijven en flexplekken voor bijvoorbeeld zzp’ers of medewerkers van foodbedrijven. “Het leuke aan de Mauritskazerne is dat het al een volwaardig foodcluster is, met tientallen gebruikers. Er gebeurt hier wat! Ook voor kleinschalige evenementen - tot zo’n 50 personen - hebben we alle faciliteiten en inspirerende arrangementen en mogelijkheden. Dat maakt de Mauritskazerne echt een unieke locatie om te werken, te vergaderen, te proeven en te ontmoeten”, vertelt Marleen de Kruijff van Next Venue.

Nieuwe upgrade voor monumentale kazerne
De Mauritskazerne is een rijksmonumentaal pand uit 1904 met een industrieel karakter. De kazerne ligt op het World Food Center-terrein in Ede, centraal in Nederland en in het hart van de FoodValley. Station Ede-Wageningen ligt op twee minuten lopen en ook de snelweg A12 is dichtbij. Het is sinds 2019 al mogelijk om evenementen te organiseren in de achtervleugel van de kazerne, nu is dus ook het hoofdgebouw van de kazerne herontwikkeld tot foodontmoetingsplek en volledig verduurzaamd door Next Venue. Next Venue is één van de grootste spelers in de Nederlandse evenementen- en congresbranche. 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Mauritskazerne next venue Ede Gelderland Midden Nederland Vergaderlocatie Eventlocatie werkplekken
Algemene voorwaarden | privacy statement