The Hague Conference Centre New Babylon: geliefde locatie voor meerdaagse congressen



Midden in het centrum van Den Haag vind je de unieke vergader- en congreslocatie The Hague Conference Centre New Babylon. Dankzij de ligging, de bereikbaarheid en de hoge mate van gastvrijheid is het een geliefde locatie voor meerdaagse internationale congressen, maar ook de binnenlandse markt weet deze Haagse locatie op waarde te schatten.


Zakelijke uitstraling
The Hague Conference Centre New Babylon werd in 2019 volledig gerenoveerd en heropend. Dankzij de nieuwe inrichting van de bekende Utrechtse interieurontwerper Casper Schwarz heeft de locatie een frisse, zakelijke uitstraling gekregen. Daarnaast is de capaciteit verdubbeld en kunnen er zakelijke bijeenkomsten tot 600 personen plaatsvinden. “De oude locatie stond vooral bekend als vergadercentrum”, vertelt commercieel directeur Thomas van der Zee. “Sinds het afronden van de renovatie zijn we uitgegroeid tot een populaire locatie voor congressen, vergaderingen en evenementen die zich bovendien heel makkelijk laat transformeren in de huisstijl van een bedrijf of organisatie.”



Zalen
The Hague Conference Centre biedt twintig zalen met volop daglicht, voorzien van alle moderne gemakken en faciliteiten. De zalen liggen in groepjes om een foyer. “Dankzij deze indeling kun je heel makkelijk een deel van de locatie afhuren. Ook bieden de verschillende ruimtes mogelijkheden voor break-out sessies. Eén zaal heeft een Lagerhuis-opstelling met twee tribunes die ideaal is voor debatten. Deze zaal is met name populair bij opdrachtgevers van congressen. Daarnaast hebben we alles in huis voor het organiseren van hybride events. Met ons uitgebreide videoconferencing systeem kun je moeiteloos sprekers en andere partijen laten inbellen. Zeker bij (semi-)overheidsinstanties is dit type bijeenkomst nog steeds erg in trek.” 

Uit eigen keuken
Naast de twintig zalen beschikt The Hague Conference Centre over een lounge. Hier kan uitgebreid worden geluncht, maar het is ook een ideale plek om na afloop van je congres, vergadering of event een borrel te organiseren. “Zelfs een feest of een diner met food stands is mogelijk. Voor alle bijeenkomsten geldt dat we de catering zelf verzorgen. Alles wat uit onze eigen keuken komt, is van hoge kwaliteit en afgestemd op de wensen van de gasten. Van een simpele, maar lekkere broodjeslunch tot een warme lunch voor internationale congresgasten.”



Event design

Juist omdat The Hague Conference Centre zoveel mogelijkheden biedt, besteedt het team bij ieder event veel aandacht aan het event design. “Door mee te denken over het maximaal benutten van onze locatie, helpen we om een event optimaal neer te zetten. Deze hoge mate van betrokkenheid én onze gastvrijheid wordt door onze opdrachtgevers gewaardeerd. En mocht een bepaald onderdeel van het programma qua capaciteit toch niet helemaal passen - denk aan een uitgebreid feest voor 600 personen - dan schakelen we het netwerk van The Hague Venues in. Dit is een samenwerkingsverband van twaalf Haagse toplocaties waar wij onderdeel van uitmaken.” Om het programma compleet te maken, denkt het team van The Hague Conference Centre ook met alle plezier mee wat betreft selecteren van een passende activiteit, zoals een bezoek aan toonaangevende musea zoals het Mauritshuis, een uitgebreide wandeling over de boulevard van Scheveningen of een rondvaart over de Haagse grachten.

Gasten die in Den Haag willen overnachten, kunnen in hetzelfde pand terecht bij het viersterrenhotel Babylon Hotel (143 kamers). “Daarnaast hebben we een partnership met vier kwaliteitshotels op loopafstand van The Hague Conference Centre. Al deze hotels bieden gunstige tarieven en voorwaarden en kunnen bovendien via het hetzelfde reserveringsysteem worden geboekt.”



Bereikbaarheid

Vanwege de uitstraling en de faciliteiten kloppen zowel corporates als associaties voor hun meerdaagse congressen aan bij The Hague Conference Centre. De locatie is dan ook strategisch partner van The Hague Convention Bureau. De bereikbaarheid wordt eveneens als een groot pluspunt beschouwd. Thomas: “We liggen direct naast de Tweede Kamer, vlakbij het stadhuis, diverse ministeries, het Provinciehuis en het Plein. Parkeren kan in de ondergrondse parkeergarage. Gasten die met het openbaar vervoer komen, lopen in vijf minuten naar onze locatie.” Dankzij de uitstekende treinverbinding tussen Den Haag Centraal Station en station Schiphol Airport is de Haagse locatie ook voor buitenlandse gasten via internationale luchthavens Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam-The Hague Airport uitstekend bereikbaar. 

Wie op zoek is naar een locatie in Den Haag, is van harte welkom om de faciliteiten en mogelijkheden bij The Hague Conference Centre New Babylon met eigen ogen te bekijken. “Dankzij de combinatie van onze faciliteiten en de mogelijkheden die Den Haag biedt, is er geen een bijeenkomst die hier niet kan slagen.”

Kijk voor meer informatie op thehagueconferencecentre.nl.


De faciliteiten van The Hague Conference Centre New Babylon:

-twintig zalen en vier foyers
-lounge met aangrenzende foyer
-eigen catering
-gelegen in het centrum van Den Haag op loopafstand van Den Haag Centraal Station
-eigen parkeergarage met 1.250 parkeerplaatsen
-uitgebreide brandingmogelijkheden

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: The Hague Conference Centre New Babylon Den Haag Congreslocatie Vergaderlocatie Eventlocatie Congressen vergaderen The Hague Conference Centre The Hague Convention Bureau The Hague Venues
The Hague Conference Centre New Babylon | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Anna van Buerenplein 41
2595 DA
Den Haag
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement