Tips voor het inrichten van een meetingroom



Veel kantoren beschikken nog over een meetingroom die tientallen jaren geleden is gebouwd. De kennis over en de visie op dergelijke vergaderruimtes was toen helemaal anders. Gelukkig zien steeds meer mensen dat in en beslissen ze om hun meetingroom in een nieuw jasje te steken. Uiteraard geniet je daarbij van veel vrijheid, maar tegelijkertijd zijn er ook een aantal tips die je volgens ons maar beter niet in de wind kunt slaan.

Hout en andere natuurlijke materialen gebruiken
Als creativiteit centraal hoort te staan, is het werken met natuurlijke materialen een must. Experts zijn het erover eens dat natuurlijke materialen de creativiteit helpen te bloeien. Planten zijn een goed idee, zeker omdat ze ook nog eens een positief effect hebben op het welzijn. Onder andere een groene wand is een goede keuze. Daarnaast hoort ook hout een prominente rol in te nemen. Met hout kan je heel creatief aan de slag gaan en de ruimte een persoonlijke toets geven. Met behulp van een lasermachine kan je hout gemakkelijk personaliseren. De moderne generatie lasermachines kan met verschillende houtsoorten aan de slag. Het hoeft daarbij niet alleen te gaan om massief hout, want ook bijvoorbeeld mdf, multiplex en fineer kan je met een goede laser machine gemakkelijk bewerken.

Een mooi pronkstuk in de meetingroom
Met een lasersnijder kan je echte kunstwerkjes maken die als een pronkstuk in de meetingroom aanwezig zijn. Zeker als je met externen vergadert, is dat een goede manier om indruk te maken. Uiteraard is een laser snijder kopen geen must en kan je hiervoor ook een professional inschakelen. Bovendien zijn er ook andere manieren om indruk te maken, bijvoorbeeld door een mooi kunstwerk als eyecatcher te introduceren. Zorg er wel voor dat zo'n eyecatcher subtiel aanwezig is en niet al te hard om aandacht schreeuwt, zodat het niet voor ongewenste afleiding zorgt.

Een ruimte waar ideeën uit de verf komen
In een hedendaagse meetingroom is het belangrijk dat er ook ruimte is om buiten het vaste kader te denken. Dat wil zeggen dat er bewegingsvrijheid is en dat de ruimte geen beperkingen oplegt. Wat in de ruimte aanwezig is, moet de creativiteit ten goede komen. In plaats van een ruimte waar iedereen maar notitieblokjes zit vol te krabbelen, kan je bijvoorbeeld beter kiezen voor een vergaderruimte met een beschrijfbare wand. Dat doe je door het met IdeaPaint of whiteboardverf te verven. Ook bijvoorbeeld tafels kunnen met deze verf worden afgewerkt.

Het voordeel is dat je gewoon kan schrijven op de meubels of op de muren en dat je zo eenvoudig ideeën of ingewikkelde concepten met elkaar kunt delen. Het is ook een heel goede manier om brainstormsessies optimaal te ondersteunen. Tijdens het vergaderen rechtstaan en bewegen, is sowieso een goed idee.

Comfort is enorm belangrijk
Een meetingroom waarbij iedereen stijfjes, keurig in een pak verpakt en op oncomfortabele stoelen zit te schuifelen? Dat was in het verleden spijtig genoeg de realiteit. Het moedigt niet aan om vernieuwend te zijn. Comfort doet net het omgekeerde. Een moderne meetingroom hoeft niet per se te bestaan uit een grote vergadertafel en stoeltjes. Comfortabele banken en een funky tapijt kunnen gesprekspartners stimuleren en een beter resultaat opleveren. 

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement