Noud Bex draagt communicatiebureau Bex* over aan Jhorna Erkens



In 2021 vierde Bex* haar 35-jarig bestaan. Een mooi moment voor grootaandeelhouder Noud Bex om de aandelen over te dragen aan huidig algemeen directeur, Jhorna Erkens. Ook medeaandeelhouder en oud-directeur Monique Hendriks draagt haar aandelen over. Beiden blijven in verschillende vormen verbonden aan het communicatiebureau.

Bex* is een full service communicatiebureau met circa 30 medewerkers, gevestigd in Eindhoven. Noud Bex startte 35 jaar geleden met Martin van der Schans het communicatie en PR-bureau Bex*/van der Schans. Al snel groeide het bedrijf uit tot één van de topbureaus van Nederland. Bex* is marktleider op het gebied van crisiscommunicatie en staat bekend om de specialismen verandercommunicatie en storytelling. In de afgelopen jaren wonnen communicatiecampagnes van Bex* diverse internationale awards. En eind 2019 opende de Bex*impact academy, een unieke trainingslocatie met een mini-theater, tv- en radio- studio’s, waar kandidaten écht ervaren hoe het is om voor de camera of op het podium te staan.

Noud Bex: “Bex* is al jarenlang een vaste waarde in de top van de Nederlandse communicatieadvieswereld. Daar heb ik meer dan 35 jaar met hart en ziel aan gewerkt. Het feit dat het bureau nu in de best mogelijke handen komt, geeft me een goed gevoel. Ik heb dan ook alle vertrouwen in de toekomst van Bex*. En ik blijf net als nu werken voor onze opdrachtgevers op het gebied van crisismanagement en -communicatie.”

In 2001 trad Monique Hendriks toe tot de directie en later werd zij algemeen directeur. Ondanks de financiële crisis bouwde zij gestaag voort aan de continuïteit en kwaliteit van Bex*. Monique zorgde voor een flinke internationaliseringsslag, waardoor Bex* steeds bekender werd in het buitenland. Monique Hendriks: “Het voelt als een goed moment om Bex* nu deels ‘los te laten’ en voor mij om mijn ondernemerschap nog eens op een andere manier te gaan inzetten. Een Bex*’er blijf ik toch wel, dat zit in mijn DNA.” Monique Hendriks blijft als ZZp-er werk voor enkele opdrachtgevers verrichten.

De aandelen van Noud Bex en Monique Hendriks worden door Jhorna Erkens overgenomen. Jhorna is momenteel algemeen directeur. Peter van den Besselaar blijft aandeelhouder. Jhorna Erkens: “Bex* is een zeer solide bedrijf, met prachtige opdrachtgevers. Ik kijk er naar uit om samen met mede-directeur Serge van Rooij en alle andere collega’s vorm te geven aan de volgende fase. Een ding is zeker; onze kwaliteit blijft een constante factor.”

Foto: v.l.n.r.: Monique Hendriks, Noud Bex, Jhorna Erkens en Peter van den Besselaar planten een sering als symbool voor een nieuwe start.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: communicatiebureau Bex* Noud Bex Monique Hendriks Jhorna Erkens Peter van den Besselaar communicatiebureau
Algemene voorwaarden | privacy statement