Hard Rock Hotel Amsterdam American wint Entree AwardHet Hard Rock Hotel Amsterdam American is verkozen tot Best New Hotel 100+ Rooms tijdens de Entree Awards op maandag 21 maart. General Manager Claire van Campen nam tijdens de feestelijke ceremonie in Theater Amsterdam de prijs in ontvangst. De jury prijst het hotel onder andere om het uitstekend uitgevoerde en toch wel gewaagde concept, het werkgeverschap en het hergebruik van een icoon (American Hotel). 

Toen Eden Hotels directeur Léon Dijkstra besloot om het voormalig American Hotel om te toveren tot Hard Rock Hotel werd dat op zijn minst als gewaagd bestempeld. Amsterdammers vreesden dat het iconische American Hotel zou verdwijnen. Niets bleek minder waar, zo concludeerde de jury in zijn rapport. Het Amerikaanse Hard Rock-concept heeft het hotel nieuw leven ingeblazen en legt een logische verbinding naar de geschiedenis van het American Hotel, waar nationale en internationale artiesten altijd al graag verbleven. De jury waardeert hoe de verbouwing van het hotel historische details juist heeft teruggebracht en hoe het thema tot in de puntjes is uitgevoerd - van de persoonlijke platencollecties op de hotelkamers tot de muziekmemorabilia. 

General Manager Claire van Campen: "Deze award is een bevestiging van waar we met ons team voor gewerkt hebben: het neerzetten van een uitzonderlijk hotel, dat eer doet aan de rijke geschiedenis van zijn locatie en waar de passie voor muziek en gastvrijheid van afspat."

Categorie Best New Hotel 100+ Rooms
Met het winnen van deze award laat het Hard Rock Hotel Amsterdam American vijf andere hotels binnen de categorie achter zich. De hotels zijn onder andere beoordeeld op interieur, creativiteit, functionaliteit en vernieuwing. Ook de gang van zaken achter de schermen wegen mee: goed werkgeverschap, ondernemerschap en duurzaamheid zijn voor de jury van groot belang.

In twee jaar tijd werd het gebouw gerenoveerd en voorzien van een nieuw interieur, ontworpen door architect Ray Kentie en intereurarchitect Feran Thomassen. Muziek was de rode draad in het ontwerp, waarbij traditioneel en modern gecombineerd werden.  
 
Entree Awards
De Entree Awards worden uitgereikt aan de meest onderscheidende restaurants, hotels, cocktailbars en horecaconcepten in Nederland die de afgelopen twee jaar zijn geopend of gerestyled. Zestig locaties waren genomineerd, verdeeld over dertien categorieën. Een vakjury van hospitality-professionals beoordeelde de genomineerden. Door de gevolgen van het coronavirus voor de horecasector en het annuleren van de Entree Awards 2021 is eenmalig de beoordelingsperiode opgerekt naar twee jaar. 

Over Hard Rock Hotel Amsterdam American
In juni 2020 opende het Hard Rock Hotel Amsterdam American zijn deuren in het voormalig Hotel American aan het Leidseplein. Het 4-sterren hotel is volledig gerenoveerd met behoud van de historische Art Nouveau elementen. Het hotel heeft 173 kamers, vergaderzalen, een restaurant (Café Americain) en een bar (Bar Americain). Het hotel wordt uitgebaat door Eden Hotels en is onderdeel van Hard Rock International (HRI). HRI is met vestigingen in 68 landen, verspreid over 253 locaties - waaronder hotels, casino's en cafés - een van de meest bekende bedrijven ter wereld. Het merk is eigendom van HRI-moedermaatschappij The Seminole Tribe of Florida. In vestigingen over de hele wereld wordt een collectie van meer dan 86.000 muziekmemorabilia tentoongesteld. Wat ooit begon met een gitaar van Eric Clapton is uitgegroeid tot de meest waardevolle collectie van authentieke muziekmemorabilia ter wereld.


Fotocredits: Ming Chao
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Hard Rock Hotel Amsterdam American Entree Awards Amsterdam Hotel
Algemene voorwaarden | privacy statement