Den Haag host European Cybersecurity Startup Award finaleDe European Cyber Security Organisation (ECSO), Security Delta (HSD), InnovationQuarter, The Hague Convention Bureau en TIIN Capital B.V. kondigen de finale aan van Europa's belangrijkste startup match-making evenement dat zich uitsluitend richt op cybersecurity: de European Cybersecurity Startup Award. Op 5 en 6 april komen 12 start-ups en mkb-ondernemers, een jury van cybersecuritydeskundigen, Europese topbeleidsmakers en investeerders samen in Den Haag om de winnaar van deze prestigieuze prijs te kiezen en een unieke Europese business kans toe te kennen.

In de huidige gefragmenteerde Europese cybersecurity markt is het voor startups en mkb-ondernemers vaak lastig om op te vallen, financiering op te halen en nieuwe afzetmarkten te betreden waar zij hun cybersecurityproducten en -diensten kunnen promoten. Om deze marktfragmentatie tegen te gaan én de bekendheid en zichtbaarheid van geavanceerde cybersecuritybedrijven op Europees en mondiaal niveau te vergroten, biedt de jaarlijkse Europese Cybersecurity Startup Award-wedstrijd aan mkb-ondernemers en startups  de kans hun ideeën te pitchen én te netwerken met experts en investeerders. Naast het pitchen en netwerken kunnen de ondernemers de optie winnen tot het toegewezen krijgen van een mentor, evenals een jaarabonnement op het CYBERSECURITY MADE IN EUROPE Label.

"Een robuuste Europese cybersecurity-industrie betekent een beter beschermd digitaal Europa", aldus secretaris-generaal Luigi Rebuffi van ECSO. "Met de ECSO Startup Award willen we de samenwerking op EU-niveau voor investeringen en marktintroductie vergemakkelijken en zichtbaarheid geven aan Europese cybersecurity oplossingen. ECSO is blij om met onze Nederlandse partners samen te werken om Europese startups zo'n belangrijke kans te bieden: deze 12 finalisten zijn uitstekende bedrijven en verdienen daarom alle zichtbaarheid en steun die ze kunnen krijgen", concludeerde hij.

"Het is spannend om een aantal van Europa's slimste cybersecurity ondernemers hun bedrijven in onze eigen achtertuin te laten pitchen. Niet alleen spannend voor ons als investeerders, maar voor het hele Nederlandse en Europese ecosysteem. Cybersecurity is van het grootste belang in de huidige maatschappij. Door onze betrokkenheid bij ECSO zijn we dan ook blij dat we samen met InnovationQuarter, HSD en de Gemeente Den Haag dit evenement naar de stad Den Haag konden halen, de ondernemers in de schijnwerpers konden zetten en pan-Europese relaties konden opbouwen voor investeringen in cybersecurity", aldus Michael Lucassen, Managing Partner TIIN Capital.

"Als het Nederlandse ecosysteem in Digital Security creëren wij lokale buzz en brengen we publieke en private partners bij elkaar. We bieden onder andere toegang tot innovatie, markten en kapitaal voor groei. Door nu de krachten te bundelen met de European Cyber Security Organisation (ECSO), Gemeente Den Haag, InnovationQuarter en TIIN Capital/Dutch Security TechFund voor de Cyber Investor Days en de European Cybersecurity Start-up Award 2021/22 finale laten we zien hoe ons netwerk op Europees niveau de weg kan plaveien voor cybersecurity startups, VC's & vertegenwoordigers uit de industrie", aldus Joris den Bruinen, Algemeen Directeur Security Delta (HSD).

Regio Zuid-Holland – een belangrijke Europese cybersecurity hub
Den Haag heeft zichzelf gepositioneerd als de internationale stad van vrede, recht en veiligheid. De stad en de regio Zuid-Holland zijn een belangrijk knooppunt voor cybersecurity in Europa, met de aanwezigheid van het European Cybercrime Centre van Europol, het Communicatie- en Informatieagentschap van de NAVO, de Nederlandse cybersecurity-, inlichtingen- en veiligheidsdiensten, en een breed scala aan cybersecurity bedrijven. Den Haag heeft een ongeëvenaard ecosysteem rond cybersecurity - de Security Delta (HSD) - met meer dan 275 publieke en private partners die samenwerken om het verschil te maken bij het beveiligen van onze digitaliserende samenleving. De kern is de HSD Campus in Den Haag. Het ecosysteem is bedoeld om organisaties te faciliteren door toegang te bieden tot kennis, innovatie, talent, kapitaal en markt. 

"In feite is zo'n 32% van alle Nederlandse cybersecuritybedrijven gevestigd in de regio Zuid-Holland", aldus Martijn van Hoogenhuijze en Philip Meijer, beiden Senior Account Managers Cybersecurity bij InnovationQuarter.

Daarnaast zijn er in Zuid-Holland veel activiteiten en innovaties rond het gebruik van Artificial intelligence en Data Science op het gebied van vrede, recht en veiligheid. En de initiatieven zoals Zuid-Holland ‘AI’ ontsluiten een van de grootste ‘AI’ ecosystemen in Nederland en bieden een solide platform gericht op het versnellen van ontwikkelingen en innovatie in ‘AI’ en data science in de regio.

Investeren in de cyberkern van de Europese economie
De Cybersecurity Startup Award-wedstrijd is een uiting van de Europese waarde van diversiteit, het evenement brengt finalisten uit vijf verschillende EU-landen bijeen en heeft als doel een sterkere en autonome Europese digitale soevereiniteit op te bouwen door te investeren in de ruggengraat van de Europese economie: startups en mkb-ondernemers.

De toegang tot het evenement is gratis, maar registratie is verplicht


Photo by Ivo N from Pexels 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Den Haag European Cybersecurity Startup Award The Hague Convention Bureau cybersecurity Artificial intelligence Data Science
Algemene voorwaarden | privacy statement