Highway to your next event 



Afbeelding ©Titlis Bahnen Roger Gruetter 

Zwitserland, Engelberg – Titlis 


Highway to your next event 

25 km ten zuiden van Luzern in een breed hoogdal op ongeveer 1.000 meter hoogte ligt Engelberg. Het omringende berglandschap wordt gedomineerd door de 3.239 meter hoge gletsjer- en huisberg Titlis en de 2.600 meter hoge berg Hahnen. 

De rit naar de Titlis is echt een belevenis, eerst met de kabelbaan Titlis Xpress naar het middenstation, dan verder naar de top met de Titlis Rotair, de eerste draaiende kabelbaan ter wereld. Op 3.062 meter heb je prachtig uitzicht. Hier bevindt zich de Titlis Cliff Walk, de hoogstgelegen hangbrug in Europa. Met je voeten in de eeuwige sneeuw geniet je van het adembenemende uitzicht. 

Het dorp Engelberg is bekend geworden door het Benedictijnse klooster uit 1120. In het klooster leven en werken nog steeds 18 monniken. Inmiddels staat Engelberg bekend als charmant dorp met veel mogelijkheden voor activiteiten zowel in de winter als in de zomer. 

Laat je inspireren door Engelberg


Duurzaam Engelberg - Titlis 

Engelberg zet zich continu in voor efficiënt gebruik van energie, klimaatbescherming, hernieuwbare energiebronnen en milieuvriendelijke mobiliteit. Sinds het winterseizoen 2019/20 komt meer dan de helft van de warmte uit een nieuwe, ecologische houtverwarmingsinstallatie. Engelberg mag zich daarom sinds 2021 ook officieel energiestad noemen. 

Alle kabelbanen in Engelberg worden geëxploiteerd door milieuvriendelijke waterkrachtcentrales. De kabelbaan van Brunni is de enige als klimaatneutraal gecertificeerde kabelbaan in Zwitserland. In het dorp wordt veel belang gehecht aan duurzame en regionale producten. Dat zie je terug doordat veel restaurants, winkels en hotels in Engelberg lokale specialiteiten aanbieden. Dankzij het afvalverwerkingscentrum in het dorp kunnen inwoners, restaurants, hotels en winkels. het afval scheiden en op de juiste manier afvoeren. Vanzelfsprekend wordt bij alle werkzaamheden zorg besteed aan het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Door de centrale ligging is de bestemming gemakkelijk en comfortabel te bereiken met het openbaar vervoer. Reis met de trein en gebruik de gratis bus in Engelberg die regelmatig naar de hotspots in het dal rijdt. Voor een betere toekomst dekt Engelberg zijn eigen elektriciteitsbehoefte vanaf 2022 met 100% hernieuwbare elektriciteit en vanaf 2030 met nog eens 50% groene elektriciteit. 

Lees meer informatie over Engelberg

Kempinski Palace Engelberg  

Kempinski Palace Engelberg is een prachtig vijfsterrenhotel in het hart van het kloosterdorp. Het hotel met 127 stijlvolle en buitengewoon comfortabel kamers en suites heeft recentelijk haar deuren geopend. Op het dak bevindt zich het zwembad, een spa-wellness en de fitnessruimte. Al dobberend in het zwembad geniet je van het uitzicht op de bergen. Naast verschillende ultramodern uitgeruste seminaries en conferentiefaciliteiten, kunnen gasten ook samenkomen in de gerenoveerde historische Kursaal uit 1902. 

Het hotel wordt verwarmd door schone, lokale stadsverwarming. Deze stadsverwarming werkt als een grote centrale verwarming. In plaats van dat in elk gebouw afzonderlijk energie wordt opgewekt, gebeurt dit centraal. De energie wordt geleverd aan verschillende warmtegebruikers. Door gebruik te maken van hernieuwbare energie uit houtsnippers is deze stadsverwarming CO2-neutraal. Het Cattani Restaurant (Kempinski Palace Engelberg) werkt volgens het motto Van boer tot bord’, ze kopen hun producten voornamelijk in bij lokale producenten. 

Bekijk Kempinski Palace Engelberg 

Het Switzerland Convention & Incentive Bureau geeft onafhankelijk advies en informatie. Deze service wordt kosteloos en vrijblijvend verleend aan opdrachtgevers en eventprofessionals. 

Voor advies en informatie: 
Switzerland Convention & Incentive Bureau 
Lisette van Dolderen 

scib.nl@switzerland.com  
T 020 620 92 29  

www.MySwitzerland.com/meetings 

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement