Het event atelier in Almere in aanbouw: “Ik word er blij van!”Midden in de coronacrisis een gloednieuwe vergader- en flexpleklocatie openen in Almere; niet elke ondernemer zal zich hieraan wagen. Toch is Samira Salman na een succesvolle crowdfunding campagne druk bezig met het inrichten van het event atelier in Almere. 


Samira is sinds acht jaar zelfstandig ondernemer en hield onder andere jarenlang de succesvolle blog EventGoodies bij. Hiervoor maakte ze regelmatig gebruik van een flexplek, maar die kon ze in haar woonplaats Almere niet vinden. “Ik zocht al jaren een kleinschalige locatie met flexplekken in de buurt van het centrum, die goed bereikbaar is met het OV en waar je als vrouw ’s avonds veilig over straat kan. De locaties die er waren, vond ik te duur of te weinig inspiratie bieden. Om die reden werkte ik meestal thuis. Al heb ik wel een tijdje de behoefte gehad aan een fijne werkplek en die vond ik in Amsterdam, waar ik één keer per week heen ging.”

Eigen locatie
Het idee van een eigen vergaderlocatie ontstond toen Samira dit jaar ging samenwerken met Melanie Westdijk. “Samen zijn we de Event Planner Academy begonnen. Dit is een online community waar leden uitgebreide e-courses kunnen volgen, inspirerende live sessies kunnen bijwonen en kennis en ervaringen kunnen delen met gelijkgestemden. Melanie is eigenaar van het event atelier Rotterdam dat ze gebruikt voor haar eigen sessies en het ontvangen van klanten. De rest van de tijd verhuurt ze de ruimte aan kleine groepen en flexwerkers. Zelf werkte ik de laatste maanden vooral thuis en zocht ik inmiddels ook een ruimte om de online sessies voor de Event Planner Academy op te nemen. Met de zoektocht naar die ideale, inspiratievolle werkplek in mijn achterhoofd besloot ik, met goedkeuring van Melanie, een event atelier in Almere te openen.”

Crowdfunding
Het geld voor de nieuwe locatie moest binnenkomen via crowdfunding. “Ik zag mezelf niet aankloppen bij een bank voor een lening. De eigenares van een vegan lunchroom in het centrum van Almere adviseerde mij om het via crowdfunding te doen, zoals zij dat zelf ook had gedaan. Het betreffende platform was ook een ideale manier om onderzoek te doen of er genoeg animo was. Bovendien werkte het prima als marketingtool. Twee dagen nadat de campagne live was, belde de redactie van Omroep Flevoland met de vraag of ik mijn verhaal wilde komen vertellen. Inmiddels is het geld bij elkaar en ben ik druk bezig met klussen en inrichten. Via LinkedIn, Twitter en Instagram houd ik iedereen op de hoogte van de vorderingen. Mensen vinden het ontzettend leuk om het hele proces te volgen.”Creatieve ruimte

Op 1 december gaat het event atelier Almere open. Wat mogen we van deze locatie verwachten? “De inrichting wordt geel met zwarte accenten - net als de huisstijl van de Event Planner Academy - aangevuld met hout en planten. Het wordt knallend en warm, het moet iets met je doen. Omdat het woord atelier in de naam zit, komt er een link met creativiteit. Dat zie je onder andere terug in de details zoals een tv/scherm op een schildersezel en de bekers met verfspatten. Ook komt er een kunstwerk in de vorm van een wall of fame waarop de namen van alle investeerders te zien zijn.” De locatie biedt een vergaderzaal voor zes personen met LCD-scherm en een creatieve brainstormruimte met een verrijdbare picknicktafel en vellen brown paper aan de muur. In de lounge komen diverse zitjes en flexplekken waar elke dag maximaal tien mensen kunnen werken. Voor een overleg of een videocall is er een kleinere zaal beschikbaar.

Daarnaast is het event atelier beschikbaar voor meetups. “Deze heb ik zelf veel georganiseerd. Ik vind kennis delen vanuit een community op een kleinschalige manier een fijne manier om je netwerk uit te breiden. Vanuit de Event Planner Academy zullen we er ook eigen sessies gaan organiseren.” 

Behoefte aan flexplekken
Op de vraag of het openen van een locatie in tijden van een pandemie niet iets te optimistisch is, reageert Samira heel nuchter. “Toen ik acht jaar geleden als zelfstandig ondernemer begon, was er ook een crisis. Wanneer je op het dieptepunt begint, kan het alleen maar meevallen. Bovendien denk ik dat de behoefte aan flexplekken zal groeien. Met het openen van het event atelier in Almere laat ik zien dat je ook in deze jonge stad in een inspirerende en creatieve setting kunt vergaderen en werken. De lunch laat ik verzorgen door de eigenares van de vegan lunchroom, zo help je elkaar vooruit. Ik word er in ieder geval blij van!”

Benieuwd naar het event atelier Almere? Check de website en de LinkedIn- en Instagram-accounts voor updates. 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: het event atelier Almere Event Planner Academy Samira Salman Almere Vergaderlocatie Flexplekken Almere
Algemene voorwaarden | privacy statement