Onmisbare tools en technologieën voor eventplannersHet IBTM World-thema van dit jaar is "New Business, New Tech, New World", aangezien het evenement vakkundig is ontworpen om alle IBTM World-deelnemers de inzichten en kennis te bieden die ze nodig hebben om te herstellen en te groeien in 2022 en daarna.

De sessies vinden plaats in het Knowledge Theatre en op de Accelerate Stage en worden gegeven door deskundige sprekers van de United Nations Climate Change, LinkedIn, CrowdComms, VisitScotland, BBC Creative en meer.

Majbritt Sandberg, medeoprichter van RED Lab experience, is verantwoordelijk voor de  ontmoetings- en leerervaringen in de digitale en LIVE vergaderruimte, vertelt meer over 'Re-imagine Your Online Meetings'. Majbritt is ook de voorzitter van MPI Scandinavië.

Wat zijn de drie belangrijkste technologietrends die je de afgelopen twee jaar hebt zien opduiken en die de wereld van nu beïnvloeden?

"Een verschuiving naar digitale platforms is het eerste dat in je opkomt. Online platforms zijn essentiële tools geworden voor organisatoren van vergaderingen en evenementen. Nadat ik de meeste van hen heb geprobeerd, realiseer ik me dat het niet gaat om het individuele platform dat we gebruiken, maar om de impact die het heeft op het verbinden van mensen op afstand en het vergroten van het leren.

De tweede trend die ik naar voren wil brengen, zijn samenwerkingstools zoals Slack, Trello, Miro en Mural, die al heel lang bestaan, maar de laatste twee jaar enorm populair zijn geworden. Productiviteitsbeheer, het delen van bestanden, videovergaderingen en de mogelijkheid om uw team over de hele wereld te verspreiden en toch naadloos samen te werken, zijn allemaal fantastische voordelen van deze tools die niet kunnen worden genegeerd.

Ten derde is 'omnichannel'-evenementen, het creëren van meerdere evenementenervaringen voor uw publiek, een opkomende trend. Omnichannel biedt de unificatie van betrokkenheid en communicatie, zodat ze elkaar aanvullen - in plaats van parallel te lopen - om de waarde van deelname voor deelnemers te maximaliseren.

Het is duidelijk dat voor netwerken, inspiratie en kennisoverdracht persoonlijke evenementen veel efficiënter zijn, maar voor diepgaand leren zoals workshops is het logisch om dit online aan te bieden, zodat deelnemers in hun eigen tempo kunnen leren."


Wat zijn enkele van de meest gevraagde tools en diensten door organisatoren van evenementen, zoals gamification, livestreaming, polling, enz.? Waarom denk je dat hier veel vraag naar is in de postpandemische wereld?

"Ik kan diverse tools en software aanbevelen die kunnen worden gebruikt om de ROI van evenementen te verhogen. De meeste hebben één ding gemeen; ze helpen bij het verzamelen van gegevens over de behoeften en wensen van deelnemers aan evenementen. Ze benadrukken wat aanwezigen 's nachts wakker houdt en onthullen hoe we ervaringen kunnen blijven ontwerpen die de manier waarop we contact maken, leren en communiceren op evenementen en conferenties veranderen.

In de afgelopen maanden heb ik nogal wat workshops gegeven waar het gebruik van tools zoals Miro, Mural en Padlet veel gevraagd was. Dit zijn sterke visuele tools die gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken zijn. U kunt een link of QR-code maken die de deelnemers kunnen gebruiken met hun mobiele telefoon en u hoeft niet in te loggen. We gebruiken ze voor het oplossen van problemen, brainstormen en het creëren van digitale werkruimten. Belangrijker is dat we inzichten van de deelnemers kunnen verzamelen, digitaliseren en een helder overzicht van discussies kunnen creëren."


Wat zijn enkele van de tools/technologieën die je organisatoren aanbeveelt als het doel is om de betrokkenheid voor, tijdens en na het evenement te vergroten?

"Bij het ontwerpen van evenementen staat het verbinden van mensen en het creëren van boeiende leeromgevingen voor mij voorop. Hier zijn voorbeelden van verschillende tools die ik aanbeveel:

-    Om contact te maken met het publiek en de inhoud van het pre-evenement te personaliseren, kan het gebruik van een tool als sli.do organisatoren helpen om echt contact te maken met het publiek en hen te vragen naar hun grootste uitdagingen of ze vooraf vragen aan de sprekers te laten stellen. Op deze manier kun je de inhoud personaliseren zodat deze past bij je publiek en sprekers inzicht geven voordat ze het podium betreden.
-    Voor interactieve presentaties, pools en quizzen, allemaal met een paar klikken, gebruik ik graag Mentimeter, wat een geweldig hulpmiddel is als het gaat om het maken van interactieve presentaties - en niet te vergeten hun geweldige vooraf ingestelde sjablonen. U kunt polls, quizzen en Q&A's allemaal in dezelfde presentatie opnemen. Ten slotte kunt u aan het einde van uw sessie gegevens en inzichten verzamelen.
-    Ten slotte, voor het verbinden van mensen en het creëren van zinvolle gesprekken, zijn Braindate en Twine twee voorbeelden van netwerktools die heel goed werken voor betrokkenheid na het evenement. Om het momentum en de energie van het live-evenement te behouden, is het gebruik van netwerktools boeiend en kun je de ervaring voor deelnemers verlengen en ze een beetje extra inhoud en verbinding geven na het evenement.

Klik hier om meer te lezen over de sessie van Majbritts bij IBTM World in Barcelona en om u te registreren.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: IBTM World Barcelona IBTM World 2021 Vakbeurs
Algemene voorwaarden | privacy statement