Lausanne: Zakelijke evenementen en congressen in ZwitserlandVan 17 tot 19 oktober was het SwissTech Convention Center in Lausanne gastlocatie voor het congres van PCMA (Professional Convention Management Association), een van de grootste internationale verenigingen van eventmanagementspecialisten. Het congres bracht zo'n 300 professionals samen, voornamelijk uit Noord-Amerika en Europa. De aanwezigheid van deze experts in zakelijke evenementen is een buitengewoon positief en beslissend teken voor het herstel van de Zwitserse sector voor zakelijke bijeenkomsten en congressen.

De jaarlijkse top voor leden van PCMA (Professional Convention Management Association), een van de grootste internationale verenigingen van professionals op het gebied van eventmanagement, vond plaats in het SwissTech Convention Center in Lausanne. Bijna 300 aanwezigen waren samengekomen om ideeën uit te wisselen, te netwerken en de toekomst van het beheer van zakelijke evenementen te herdefiniëren in een toeristische sector die bijzonder hard is getroffen door de pandemie. De conferentie was een van de eerste internationale evenementen van deze soort die sinds 2019 in Zwitserland worden gehouden. Dit bezoek van evenementspecialisten aan het kanton Vaud was een buitengewoon positief teken voor het herstel van het zakelijke vergader- en congrestoerisme in Zwitserland. Het evenement bod de mogelijkheid om de troeven van Lausanne, het kanton Vaud en Zwitserland voor de organisatie van conferenties en zakelijke evenementen te laten zien aan de deelnemende experts, die voornamelijk uit Noord-Amerika en Europa komen. Ongeveer 30 Zwitserse leveranciers waren ook aanwezig op het evenement om hun B2B-producten en -diensten op de markt te brengen.

Succes van een Zwitserse samenwerking
Zwitserland Toerisme (ST), vertegenwoordigd door het Switzerland Convention & Incentive Bureau (SCIB), het Internationaal Olympisch Comité en het Lausanne Montreux Congress werkten allemaal samen aan het voorstel van Lausanne om de conferentie te organiseren. Elk van de aanwezige PCMA-leden kreeg de gelegenheid om de gaststad, de regio en andere locaties in Zwitserland zowel voor als na het evenement te bezoeken. "De organisatie van dit PCMA-evenement kwam op een belangrijk moment om de hervatting van zakelijke evenementen en conferenties in Zwitserland te stimuleren", aldus Barbra Albrecht, hoofd van SCIB en lid van de raad van bestuur van Switzerland Tourism. “Voor al onze Zwitserse partners en dienstverleners was het evenement een uitstekende gelegenheid om opnieuw persoonlijk in contact te komen met deze potentiële klanten en hen de innovaties en verbeteringen te laten zien die zijn ontwikkeld tijdens deze ongekende pandemische periode”, voegt ze eraan toe.

"We waren bijzonder verheugd met de keuze van Lausanne en Zwitserland om er onze eerste live congres in Europa sinds 2019 te organiseren", zegt Jaimé Bennett, PCMA's Regional Director EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika). "We hebben kunnen zien hoe goed Zwitserse leveranciers zich hebben voorbereid op de terugkeer van professionele evenementen in het huidige "nieuwe normaal", anticiperend op onze nieuwe behoeften op het gebied van aanbiedingen, infrastructuren en communicatietechnologieën, die nu onlosmakelijk verbonden met onze activiteiten”, benadrukt ze.

Over het Switzerland Convention & Incentive Bureau (SCIB)
Het Switzerland Convention & Incentive Bureau (SCIB) is de afdeling van Zwitserland Toerisme die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van zakelijk toerisme (congressen, conferenties, seminars, evenementen, enz.) en incentivereizen. Het treedt op namens zijn Zwitserse partners door prospectie- en marketingactiviteiten uit te voeren en door informatie en expertise te delen. Na een extreem moeilijk jaar in 2020 in vergelijking met 2019, zijn de vooruitzichten voor de rest van 2021 optimistischer, met het vooruitzicht dat uitgestelde evenementen eindelijk plaatsvinden en een aanzienlijke toename van de vraag op korte en middellange termijn. Met een aanwezigheid in 14 markten over de hele wereld, heeft de SCIB een team van ongeveer 20 gespecialiseerde medewerkers.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: SCIB Switzerland Convention & Incentive Bureau PCMA Professional Convention Management Association SwissTech Convention Center Lausanne Zwitserland
Algemene voorwaarden | privacy statement