TPEX en The Student Hotel starten pilot voor Smart & Healthy Hotel



TPEX International – toonaangevend specialist in monitoring en management van slimme, duurzame gebouwtechnologie - is een pilot gestart in het recent geopende The Student Hotel (TSH) in Delft met als doel een blauwdruk te maken voor een gezonder en aangenamer binnenklimaat en efficiënter energieverbruik van alle wereldwijde hotels. TSH wil met de pilot, die de naam ‘Bluezone’ kreeg, de levensvatbaarheid onderzoeken van grootschalige, internationale implementatie van slimme gebouwtechnologie. De naam van de pilot, Bluezone, is een verwijzing naar een beperkt aantal gebieden in de wereld waar mensen relatief lang en gezond leven. De gekozen innovatieve sensortechnologie wordt voor het eerst in Nederland toegepast.

24/7 monitoren, meten en bijsturen
TPEX en TSH starten de pilot in het nieuwste hotel van TSH in Delft, waar het ontwerp van de openbare ruimtes is uitgevoerd volgens circulaire ontwerpprincipes. Het hotel heeft een totaal vloeroppervlak van 13.500 m2, telt 341 kamers verspreid over 10 verdiepingen en heeft een restaurant, gym, wasruimte, gedeelde werk- en vergaderruimtes en een souterrain met volledig uitgeruste meeting ruimtes, een fietsenstalling en diverse gebouw gebonden installaties.

Energie, bezetting en lucht
De pilot wordt uitgevoerd door TPEX International en is gericht op energieverbruik, bezettingsgraad en luchtkwaliteit. Het hotel in Delft wordt hiervoor aangesloten op het Smart Building Operations Control Center van TPEX zodat de condities van het gebouw dagelijks - 24/7 - kunnen worden gemonitord, gemeten en bijgestuurd in de zoektocht naar de beste en slimste gebouwprestaties voor een gezond klimaat met minder energieverbruik.

Bluezone-pilot
De Bluezone-pilot van TPEX International zal inzicht geven in:

-het energieverbruik en de mogelijkheden voor besparingen;
-de bezettingsgraad en het gebruik van individuele kamers en gedeelde ruimtes zodat het klimaatsysteem efficiënter kan worden ingericht en bijvoorbeeld schoonmaak en catering beter kunnen worden afgestemd op daadwerkelijk gebruik;
-de luchtkwaliteit – CO2 en VOC (vluchtige organische stoffen) – in alle ruimtes in het hotel van individuele kamers tot en met functieruimtes en algemene ruimtes.

Voor de monitoring, bijsturing en tests van de luchtkwaliteit zal gewerkt worden met Indoor Air Quality (IAQ) sensoren. Door de koppeling van het TSH-gebouw op het Operations Control Center van TPEX wordt 24/7 meegekeken met de sturing van het gebouwbeheersysteem en kunnen direct aanpassingen worden uitgevoerd om de luchtkwaliteit, temperatuur en conditie van het gebouw aan te passen.

De metingen en inzichten die in de pilot worden verkregen, worden gebruikt voor een advies ten behoeve van de wereldwijde uitrol van slimme en duurzame gebouwtechnologie ten behoeve van een gezond binnenklimaat inclusief een Programma van Eisen voor toekomstige nieuw te bouwen hotels. Elk hotel kan in de toekomst worden aangesloten op het TPEX Building Operations Control Center dat 24/7 de prestaties monitort, meet en bijstuurt en ook onderhoudspartijen coördineert en resultaten rapporteert.

Rienk Oosterhof, Chief Real Estate Officer van TSH: “Wereldwijd hebben wij de ambitie om een van meest duurzame en gezondste hotels te worden. Dat begint bij onze gebouwen en onze gebouwinstallaties. In ons nieuwe hotel in Delft willen we verkennen hoe we met vastgoedtechnologie onze ambities kunnen waarmaken. Dit hotel is voor ons een uitstekende plek voor de Bluezone-pilot om te ontdekken welke data en inzichten we hiervoor kunnen gebruiken.”

De Bluezone pilot van TPEX International en TSH is gestart op 1 juli en loopt minimaal tot en met 31 december 2021. De innovatieve technologie die in deze pilot wordt gebruikt is geleverd door Schneider Electric, anno 2021 ’s werelds meest duurzame bedrijf en door Planon. Samen leveren zij de volledig geïntegreerde hard- en software die door TPEX wordt gemanaged wordt om continue optimale gebouwprestaties te realiseren op basis van de data.

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: TPEX The Student Hotel Onderzoek Binnenklimaat
Algemene voorwaarden | privacy statement