Internationale samenwerking rondom nieuw Nederlands eventplatform EnsembleVoor iedereen die professioneel evenementen organiseert, lanceert de Amerikaans, Engels, Italiaans, Nederlandse samenwerking op 1 oktober het eventmanagement platform Ensemble.

Het product helpt mensen die geen professionele eventmanagers zijn om eenvoudig kwaliteitsevenementen te organiseren. Of ze nu een evenement online of op locatie organiseren, met Ensemble staat een event binnen 15 minuten live. De internationale samenwerking is tot stand gekomen tijdens de coronacrisis en de ontwikkeling van het platform gebeurde vrijwel geheel online.

Doordat het bedrijf zich richt op zowel online events, als events op locatie, ziet Ensemble voldoende mogelijkheden voor een succesvolle lancering en groei in deze tijd. Het bedrijf heeft internationale ambities en zal als eerste uitgerold worden in Nederland, België en Groot Brittannië.

Online en/of op locatie
Binnen Ensemble maakt het niet uit of een event online georganiseerd wordt of op locatie. Het is ook mogelijk een hybride event aan te maken. Deelnemers kunnen dan persoonlijk deelnemen, maar ook via de website of app aan het evenement deelnemen. Zo kan wereldwijd deelgenomen worden aan een evenement. Aan bijvoorbeeld een congres, (sales) presentatie, team meeting, seminar, workshop, webinar of training, maar ook een kerkdienst of ledenvergadering.

Oscar Bout: “Organisaties willen blijven communiceren, of dit nu in levenden lijve of online is. Wij zagen een enorme verschuiving naar online events en hebben Ensemble natuurlijk ook hier op ingericht. Voorlopig zal online ook wel belangrijk blijven. Maar nu de markt weer stappen aan het maken is naar hoe het was, kan ik mij voorstellen dat veel organisaties staan te springen om evenementen op locatie te organiseren. Ensemble kan beiden managen. En wil of durf je het nog niet aan om persoonlijk aanwezig te zijn, dan volg je het event online.”

Internationale samenwerking rondom eventplatform Ensemble
Het op SaaS gebaseerde Ensemble is tijdens de corona periode ontwikkeld. Software professionals over de hele wereld (Roemenië, Colombia, Groot Brittannië, Verenigde Staten, Italië, Nepal en Nederland) zijn betrokken geweest bij de bouw van de event applicatie.

Oscar Bout, CEO Ensemble: “Veel evenementen worden georganiseerd door marketingprofessionals, salesmanagers, community managers en andere mensen die geen professionele eventmanagers zijn. Ensemble richt zich in het bijzonder op deze doelgroep. Het geeft deze evenement organisatoren alles om een evenement van hoge kwaliteit te creëren en te beheren."

Ensemble richt zich met name op professionals waarbij evenementen organiseren geen dagtaak is. Niet iedere organisatie heeft een fulltime event planner in dienst, maar organiseert wel regelmatig een event.

Oscar Bout: “De eventindustrie kwam in 2020 volledig tot stilstand. Maar wij zagen hierdoor juiste mogelijkheden ontstaan. Meer en meer online events werden georganiseerd. Met Ensemble kunnen organisatoren binnen 15 minuten hun event vorm geven. Of dit nu een live event is of online.”

Huidige eventmanagement platformen zijn volgens Ensemble te duur, moeilijk in gebruik en alleen gemaakt voor grote evenementen.

Centraal events beheren
Aan de hand van standaard sjablonen, kunnen organisatoren die Ensemble gebruiken eenvoudig alle evenementdetails beheren, inclusief uitnodigingen, registratie, tickets, agenda's, sprekers, exposanten en locaties. Al deze informatie is overzichtelijk  georganiseerd, waardoor eventmanagers één centrale plek krijgen om alle informatie te bewerken, de voortgang te monitoren, wijzigingen aan te brengen en te communiceren met bezoekers, sponsors en sprekers.

Bezoeker heeft alle informatie bij de hand
Met behulp van een browser of hun mobiele telefoon hebben bezoekers en andere deelnemers direct toegang tot alle informatie die relevant is voor het evenement. Ze kunnen door het programma bladeren, tickets downloaden, agenda's beheren, realtime updates van organisatoren krijgen en gemakkelijk met elkaar communiceren.

Mogelijkheid om online, fysiek of hybride evenementen aan te maken
Binnen Ensemble kunnen organisatoren een evenement creëren voor online bezoekers, bezoekers op locatie of een combinatie van beide. Door maatschappelijke veranderingen (pandemie) is veel behoefte aan flexibiliteit onder eventorganisatoren.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Ensemble Eventplatform eventorganisatie
Algemene voorwaarden | privacy statement