Venuesuite lanceert boekingswidget voor meeting venues en hotels



De pandemie heeft de hospitalitybranche hard getroffen. Gelukkig is de weg naar herstel ingezet met onder andere de afschaffing van de anderhalvemeterregel. Om meeting venues en hotels te ondersteunen bij het herstel, introduceert Venuesuite de website boekingswidget. Met deze boekingswidget kunnen venues via hun eigen website gemakkelijk online geboekt worden voor bijeenkomsten. Zonder tijdrovende offertetrajecten.  

De trend dat opdrachtgevers meer last-minute en voornamelijk via online kanalen willen boeken, is door de pandemie in een versnelling gekomen. En daar liggen mooie kansen voor locaties om op in te spelen. Opdrachtgevers willen namelijk niet meer onnodig lang hoeven te wachten op uitgewerkte offertes en verwachten naast een snellere response, nu ook buiten de standaard kantoortijden, inzage in prijzen en beschikbaarheid. Door de boekingswidget op de eigen website te plaatsen, kan een locatie haar opdrachtgevers nu zelfstandig een aanvraag laten plaatsen door een ruimte te selecteren inclusief de gewenste catering, audiovisuele middelen en extra’s.   

“Naast het omzetverlies door Covid-19 vormt de krapte op de arbeidsmarkt een extra uitdaging voor locaties richting herstel. Door het ontwikkelen van de boekingswidget willen we locaties helpen om meer boekingen te ontvangen, zonder dat dit extra FTE’s hoeft te betekenen,” zegt Ralph van Hooijdonk (Founder Venuesuite).

Wat voorheen soms dagen kon duren, is nu via de boekingswidget binnen een paar minuten geregeld. Hierdoor is het boeken van een locatie voor een zakelijke bijeenkomst nu net zo makkelijk als het boeken van een Airbnb. Met direct contact tussen locatie en opdrachtgever.
Hiermee kan een locatie zich natuurlijk onderscheiden in de markt. Maar er is nog een voordeel; het bespaart de locatie zelf ook veel tijd aangezien er via de boeking widget enkel nog kant-en-klare-aanvragen binnenkomen. Doordat de opdrachtgever zelf zijn of haar digitale offerte samenstelt, kan een locatie zodoende tijd en resources, die normaliter in het opstellen van offertes gaan zitten, in andere kerntaken steken.

“Als we geen boekingswidget zouden hebben dan zouden we meer tijd besteden aan het maken van offertes. De tijd die we nu daarmee besparen kunnen we besteden aan details en bovendien ondersteuning bieden aan onze gasten.” 
 

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Venuesuite boeking widget Ralph van Hooijdonk Locatie boeken
Algemene voorwaarden | privacy statement