IBTM World maakt details associatieprogramma bekendIBTM World Barcelona - de beurs die dit jaar fysiek in de Fira, Barcelona, van 30 november tot 2 december 2021 plaatsvindt, heeft de eerste details onthuld van het associatieprogramma op de eerste dag van het evenement.

Dit jaar is het associatieprogramma voor het eerst ontwikkeld met de steun van de vier belangrijkste wereldwijde organisaties voor beroepsverenigingen: European Society of Association Executives (ESAE), American Society of Association Executives (ASAE), African Society of Association Executives (AfSAE ), en de Asia-Pacific Federation of Association Organizations (APFAO), evenals de International Congress and Convention Association (ICCA).

De middag zal in het teken staan van drie kernthema's: inspireren, uitwisselen en oplossen, ontworpen om nieuwe ideeën aan te wakkeren, peer-to-peer learning en het delen van best practices aan te moedigen, en tastbare oplossingen te leveren voor echte problemen waarmee de verenigingen en evenementensector nu worden geconfronteerd. Het programma op maat omvat casestudy's, toespraken en panelsessies van enkele van de toonaangevende organisaties in de associatiesector.

Een speciale keynote-presentatie wordt gegeven door de plaatsvervanger van de speciale gezant voor de UN Food Systems Summit 2021 bij de Verenigde Naties, dr. Martin Frick. Exclusief voor het associatieprogramma zal Dr. Frick een lezing geven met de titel: 'UN Food Systems Summit 2021: Driving systemic and sustainable change', waar hij de erfenis en de belangrijkste lessen zal onderzoeken van dit unieke evenement dat in september in New York plaatsvindt.

Daarnaast zal 'The Presidents Talk' de vier presidenten van de ESAE, AfSAE, APFAO en ASAE samenbrengen: Mike Morrissey (ESAE), Jeffers Miruka (AfSAE), Octavio 'Bobby' Peralta (APFAO) en Michelle Mason (ASAE ), voor een open discussie over hun COVID-learnings en toekomstige uitdagingen, met een inzichtelijke verkenning van de verschillende regio's en soorten verenigingen. De verkenning zal worden voortgezet met leiders van verenigingen van over de hele wereld die een peer-to-peer uitwisseling van goede praktijken delen, met een focus op twee soorten verenigingen: handels- en beroepsverenigingen.

De dag wordt afgesloten met associatie-experts die oplossingen en nuttige tips presenteren over vier belangrijke onderwerpen: technologie, facilitering, prijsstelling en erfenis. Verdeeld in twee sessies, sprekers zijn onder meer de verenigingsleiders Senthil Gopinath (ICCA), Zena Burgess (APS), Alessandro Cortese (ESTRO / AIP), Chloé Menhinick (ICA / Gaining Edge), Lynda J. Patterson (AMPED), Jane Cunningham (Best Cities Global Alliance) en Charlie Villasenor (PASIA).

Mike Morrissey, voorzitter van de European Society of Association Executives: “Bij ESAE zijn we erg verheugd om dit jaar deel uit te maken van het IBTM Kennisprogramma, aangezien onze leden ondereel uitmaken van een breed scala aan handelsverenigingen en professionele lidmaatschapsorganisaties. Het is essentieel om deze collectieve kennis en ervaring van verenigingen uit heel Europa samen te brengen om vooraanstaande collega's in de wereldwijde congres- en evenementenindustrie te ontmoeten, aangezien we het belang van face-to-face netwerken en delen herontdekken en samen een nieuw hoofdstuk beginnen te definiëren na de pandemie. IBTM World is op de perfecte tijd en locatie om die gesprekken te voeren.”

Stylianos Filopoulos, IBTM World Barcelona Associations Knowledge Program Curator: "We willen een unieke tijd en ruimte creëren tijdens de eerste dag van de IBTM World waar verenigingsprofessionals in staat zullen zijn om contact te maken, ideeën uit te wisselen met collega's en de show te verkennen met nieuwe vrienden en een nieuwe mentaliteit. Het programma bouwt voort op de ervaring, creativiteit en diversiteit van de sprekers en het publiek om nieuwe manieren van werken te laten zien en inspireren.”
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: IBTM World Barcelona Live beurs Associatieprogramma Kennisprogramma
Algemene voorwaarden | privacy statement