Weer (of voor het eerst) naar een congres? Denk aan deze 5 kledingtips!



Langzamerhand beginnen de coronamaatregelen te verminderen. Bijeenkomsten, evenementen en bedrijfsuitjes mogen steeds meer bezoekers hosten en komen dus weer op de agenda te staan. Aan het begin van het coronatijdperk schreef Meetig Magazine al over je presentatie tijdens een conference call, nu geven wij kledingtips voor het bezoeken van een fysiek congres. Inclusief een aantal open deuren, maar toch handig om (opnieuw) bij stil te staan. 

1. Kleed je altijd bewuster dan je normaal doet
Een ‘first impression’ kun je niet overdoen. Denk daarom altijd even na over wat voor soort evenement het is en wie er rondlopen. Wat zijn de vormen van interactie, worden er producten gepresenteerd, worden er vraagstukken over een bepaald thema besproken? Deze informatie is belangrijk, omdat je daar je kledingstijl op kunt aanpassen. 

2. Hou het netjes
Deze tweede tip geldt ongeacht voor welke outfit je aan gaat trekken: zorg altijd voor een verzorgde look. Een first impression wil je niet verknallen vanwege ongestreken hemden of een paar vlekjes op je outfit. Een extra tip: strijk ook je kraag mee, want die wordt vaak vergeten. Een verzorgde look gaat overigens ook over gezichtsbeharing en een lekker geurtje.

3. Trends 
Een outfit die nooit fout kan gaan is de overhemd met colbert (jasje). Deze outfit is gemakkelijk professioneel op te krikken door een das om te doen. Ook kun je deze outfit casual maken door je colbert uit te doen en je mouwen op te stropen. 

De laatste tijd is een coltrui of turtleneck steeds vaker te zien. Deze truien zitten zeer comfortabel en lekker warm. Al dan niet in combinatie met een colbert is dit een aardig business-casual-achtige look. Vooral de donkere kleuren ogen stijlvol, doch professioneel. 

Voor de wat warmere dagen van het jaar is ook een polo een goed alternatief. De donkere kleuren ogen professioneel genoeg om aan te trekken naar een congres. Denk bijvoorbeeld aan deze polo’s van Hugo Boss voor heren. Kleurrijke polo’s zijn hartstikke leuk, maar wellicht iets te casual en daarom minder geschikt voor een congres. 

4. Benen
Voor broeken kun je nooit fout zitten met een pantalon. Deze kun je dragen onder een overhemd en colbert als onderdeel van een pak. Ook onder een coltrui of turtleneck staat een pantalon erg goed. Wil je één stapje meer casual? Dan is een chino een goed alternatief. Zorg wel weer voor redelijk donkere tinten. 

5. Schoenen (en accessoires) 
Nette bruine of zwarte schoenen is altijd goed om te dragen naar een congres, maar hoeft natuurlijk niet de enige optie te zijn. Een paar nette sneakers is de laatste tijd niet ongewoon. Maar ook hiervoor: kies een donkere kleur uit (en zorg dat ze schoon zijn!). 

Naast schoenen zijn er ook enkele accessoires die je stijl veel goeds doen. Een mooi horloge in combinatie met een goede riem bijvoorbeeld. Als je de kleuren weet te matchen tussen je schoenen, riem en horloge, dan zit je altijd goed. 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement