Waarom het ook nu een goed moment is om over te stappen van salarissoftware



Veel bedrijven zijn ervan overtuigd dat het slim is om alleen aan het begin van een nieuw jaar te wisselen van salarissoftware. En dat klinkt ook heel logisch. In het najaar begin je met het zoeken naar een nieuwe software. De maand december kan je dan vervolgens gebruiken om de software leren te gebruiken en je medewerkers over te zetten. Dan ben je januari helemaal klaar om te beginnen. Helaas blijft dit in de praktijk toch niet altijd zo rooskleurig te verlopen.


Neem de tijd
December en januari zijn vaak al drukke maanden. Denk bijvoorbeeld aan de jaarafsluiting. En daarbij zijn er in deze periode ook nog eens vrije dagen waar je mee te maken hebt. In veel gevallen wordt door deze drukte het overstappen naar nieuwe salarissoftware er even bij gedaan. Zonde! Zo heeft het niet de prioriteit en focus wat het wel zou moeten hebben. Neem daarom de tijd. Gebruik bijvoorbeeld de zomer om de software te leren gebruiken.


Stap over gedurende het loonjaar
Kies je ervoor om gedurende een loonjaar te wisselen van online salarissoftware, dan zijn er twee opties. Je kunt ervoor kiezen om de medewerkers te importeren en je salarisadministratie volledig in te richten. Met de salarissoplossing Exact Online Salaris doe je dit heel eenvoudig. Hiermee ga je schaduwdraaien, terwijl je de medewerkers vanuit je huidige salarisoplossing blijft verlonen. Je kan ook gefaseerd je administratie overzetten naar Exact Online Salaris.


Maar je kan ook je oude salarispakket opzeggen en direct beginnen met het verlonen. Ook dit kan vanuit Exact Online Salaris. Stroken uit het verleden draai je met terugwerkende kracht in Exact Online Salaris. De cumulatieven heb je zo direct opgebouwd zoals ze stonden. 


Er is toch ook nog een derde scenario. Dit geldt voor klanten die tijdens het jaar bij jouw kantoor starten. Zij kunnen direct beginnen in de nieuwe software. Ze weten namelijk niet beter. ?


Wat past bij mij?
Maar het begint natuurlijk allemaal bij die ene vraag: welk softwarepakket past het beste bij mij. Laat je goed informeren tijdens je zoektocht. Zo staan er bij Exact verschillende salarisspecialisten voor je klaar. Zij vertellen je meer over de mogelijkheden van Exact Online Salaris. Maar kijken direct naar wat het beste scenario is voor jouw kantoor. Samen wordt er een stappenplan gemaakt om de overstap te maken.


Tot slot nog wat tips
Het is misschien een open deur, maar begin op tijd! Een eerste salarissrun in januari lijkt handig, maar vergeet niet dat dit ook een erg drukke periode is. Begin liever iets eerder en zorg dat je de overstap al bijvoorbeeld in november maakt.
Breng daarnaast ook je klanten in kaart. Welke dienstverlening verwachten jouw klanten van jou? Sommigen klanten willen misschien volledig ontzorgt worden, terwijl anderen zelf in control willen zijn. Presenteer de mogelijkheden van je nieuwe salarisoplossing aan je klanten en ontdek of ze eventueel openstaan voor een intensievere online samenwerking.

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement