Prinses Margriet opent nieuwe congrescentrum MECC MaastrichtHare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent op donderdag 16 september het gloednieuwe, state-of-the-art congrescentrum van MECC Maastricht. Een officiële en historisch gezien ook symbolische handeling aangezien prinses Margriet precies 33 geleden, op 23 september 1988, ook de opening verzorgde van MECC Maastricht. Sindsdien is de venue de vertrouwde locatie voor vele nationale en internationale beurzen en congressen en daarmee van grote economische waarde voor de stad en regio. 

In 2019 is, als onderdeel van een breder investeringsplan dat al enkele jaren eerder was begonnen, gestart met de grondige upgrade en uitbreiding van het congrescentrum van MECC Maastricht, het kloppende economische hart van Limburg. Een noodzakelijke revitalisering om als congresdestinatie te kunnen blijven concurreren met (inter)nationale venues en te kunnen blijven voldoen aan de hoge eisen van internationale congresorganisatoren- en deelnemers. Het nieuwe gebouw is afgelopen juni opgeleverd en wordt in september officieel geopend.

De totale investering van ruim € 50 miljoen is gefinancierd door de provincie Limburg, gemeente Maastricht en MECC Maastricht. De upgrade en uitbreiding zal leiden tot meer internationale congressen en evenementen en daarmee tot een nog grotere economische spin-off voor de stad en regio, met een geschatte waarde van € 80 miljoen per jaar.

Het congrescentrum heeft niet alleen een heel nieuwe aanblik gekregen, maar de capaciteit is bovendien gegroeid van 3.000 naar 5.000 bezoekers. En met name dat laatste is van groot belang voor Maastricht en regio, aangezien congrestoerisme de meest aantrekkelijke vorm van toerisme is vanwege het bestedingspatroon van congresdeelnemers. Zo laat een internationale deelnemer aan een congres hier gemiddeld 365 euro per dag achter.

Rob van de Wiel, Managing Director MECC Maastricht: “Wij zijn er zeer vereerd mee dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet precies 33 jaar na de opening van MECC Maastricht ook ons nieuwe congrescentrum komt openen. De ontwikkelingen in onze branche volgen elkaar in hoog tempo op en een revitalisering van ons gebouw was dan ook zeer noodzakelijk. Met dit prachtige nieuwe congrescentrum zijn wij klaar voor een succesvolle toekomst en hopen wij ook komende decennia weer vele nationale en internationale gasten te mogen verwelkomen.”

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Congrescentrum MECC Maastricht Limburg congresorganisatie
MECC-Maastricht
Postbus 1630
6201 BP
Maastricht
nederland

Algemene voorwaarden | privacy statement