Slapen tussen de dieren bij Burgers' Zoo



Voor het safarigevoel hoef je sinds kort niet meer naar Afrika, maar kun je gewoon afreizen naar Arnhem. Daar is de pop-up camping van Burgers' Zoo te vinden. Meeting Magazine verbleef een nachtje in een tent tussen de dierenverblijven.

Na de grootste apenkooi van Nederland voor volwassenen en kinderen werd het volgens Romy Engelhard, campingbeheerder bij Burgers' Zoo tijd voor iets anders ludieks. "We speelden al langer met het idee om tijdelijke verblijfsrecreatie aan te bieden. Onze marketingmanager Tim Lammers kwam met het idee voor deze pop-up camping en heeft het concept bedacht. Het terrein is natuurlijk erg geschikt en toen het Gigantisch Apenkooien was afgelopen, was het terrein hiervoor beschikbaar."

Festival
Wie het terrein bezoekt, krijgt het idee op een fijn festival beland te zijn. Overal staan prachtige kleine huisjes en tentjes en hangen kleine lampjes die 's avonds het terrein sfeervol verlichten. Op het terrein staan in totaal 50 tenten, wat neerkomt op 25 boekbare accommodaties. De meeste accommodaties bestaan uit twee tenten en zijn geschikt voor vier personen, maar er zijn er ook een aantal voor vijf personen. De tenten bestaan onder andere uit houten cabines met een puntdak van tentstof.

Wij hebben deze nacht onze eigen campsite, type Flores. Geschikt voor vijf personen. Ons huisje beschikt over twee losse bedden en een grote bijzettent met drie matrassen. In de Flores bevindt zich een stroomaansluiting, koelkastje, afsluitbare deur en een tafeltje met stoelen. Tevens is er een eigen terras met overkapping.

Safari Meeting Centre
Volgens Romy komen er op dit moment vooral leisure-gasten naar de camping, terwijl de locatie ook juist geschikt is voor zakelijke gasten. "Gelegen naast ons Safari Meeting Centre, een professioneel congrescentrum met adembenemend uitzicht op de savanne, is onze camping zeker geschikt voor zakelijke gasten! Het is natuurlijk een unieke locatie, zo naast de dierentuin. Gasten kunnen 's nachts wakker worden van allerlei soorten geluiden: het gebrul van de leeuwen, het geschreeuw van de chimpansees of het gezang van de siamangs. 's Avonds gaan gasten op avontuur door de dierentuin met een dierentuingids, een leuke en leerzame expeditie."

Na sluitingstijd
Na in het restaurant van de dierentuin te hebben gegeten mogen we op eigen gelegenheid na sluitingstijd de dierentuin verkennen. We wanen de dierentuin helemaal voor onszelf, een hele bijzondere ervaring. Dieren die we overdag niet te zien kregen, duiken nu ineens op. Zo zien we de wereldberoemde drieling welpjes die eind vorig jaar geboren zijn. Overdag konden we geen glimp van ze opvangen, maar nu het rustig is in het park, laten zij zich voorzichtig zien. Later in de avond krijgen we een rondleiding van een gids, die ons meeneemt naar Burgers' Ocean. Overdag moet je hier momenteel vanwege de corona-maatregelen een tijdslot voor reserveren, maar nu hebben wij deze ruimte helemaal exclusief voor onszelf en is het er muisstil. We horen alleen het geluid van het water. Vol passie vertelt onze gids over het tropisch koraalrifaquarium van acht miljoen liter water, waarvan een zeer belangrijk onderdeel het levende koraalrif is van 750.000 liter water. Dit levende koraalrif is het grootste van Europa. Het ecosysteem tropisch koraalrif wordt in de Ocean nauwkeurig nagebootst. We passeren de meest bijzondere vissen terwijl onze gids allerlei interessante weetjes met ons deelt. Ook is er voldoende tijd om vragen te stellen.

Daarna brengen we nog even een bezoekje aan de stallen van de zebra's, waar normaliter geen bezoek komt. Hier kunnen we dieren van heel dichtbij observeren en vragen we ons af of zebra's zwart zijn met witte strepen of andersom. Onze gids weet het antwoord. Een zebra is zwart met witte strepen. Dit kan je volgens de gids zien door naar een embryo van een zebra te kijken. Die begint zwart en de huid is ook zwart.

's Avonds vallen we moe maar voldaan in slaap. We hebben veel gelopen, veel gezien en veel informatie gekregen. Plotseling worden we rond 02.30 uur wakker door een hard geluid. Door onze gids is ons verteld dat we met een beetje geluk 's nachts wakker kunnen worden van het geluid van vogels of misschien zelfs wel van een leeuw. Maar voor dat laatste moet je wel een beetje geluk hebben, is ons verzekerd. Mede omdat het geluid lastig te herkennen is omdat het heel laag is. We luisteren nog eens goed en het is inderdaad het geluid van een leeuw. Wat een geluk. 's Ochtends worden we wakker met het geluid van de vele tropische vogels die de dierentuin telt. Dat is nog eens fijn wakker worden.

Wie nog op deze bijzondere camping wil overnachten kan er nog tot en met 5 september 2021 terecht.


Safari Meeting Centre
Het Safari Meeting Centre is een professioneel congrescentrum met een adembenemend uitzicht op de savanne van de Safari en het tropisch regenwoud van de Bush van Burgers' Zoo. Tijdens de pauze kunnen gasten een wandeling maken door het dierenpark. Burgers' Zoo biedt ook verschillende arrangementen aan, waar onlangs twee nieuwe themaprogramma's aan toegevoegd zijn.

Tijdens het compleet samengestelde themaprogramma "Life is live: we gaan weer naar het werk!" ervaren gasten meer over groepsprocessen bij mensen en de meest uiteenlopende dieren. Hoe bouwen dieren een band met elkaar op, welke rituelen kennen ze als ze elkaar na een tijdje afwezigheid weer ontmoeten? Door samen met een kwinkslag naar het dierenrijk te kijken, leer je meer over je collega's.

Bij het andere nieuwe themaprogramma "Leiderschap, Communicatie & Zo(o)" nemen deelnemers een kijkje in het dierenrijk en zien zij de sterke kanten en valkuilen bij de leiders onder de gorilla's, chimpansees, leeuwen en andere dieren. Daarnaast biedt Burgers' Zoo voor zakelijke gasten verschillende rondleidingen, teambuilding activiteiten, workshops en lezingen aan.


NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Burgers Zoo Arnhem Pop-up camping Safari Meeting Center
Algemene voorwaarden | privacy statement