Controle e-tickets en coronatoegangsbewijzen bij één scanbalie



Invitado heeft de controle van door de CoronaCheck-app gegenereerde Nederlandse en Internationale QR-codes geïntegreerd in de eigen scansoftware. Dit biedt organisatoren van events de mogelijkheid om zowel de e-tickets als het coronatoegangsbewijs van de bezoekers bij dezelfde scanbalie, door dezelfde host en met dezelfde apparatuur te controleren.

'Wij maken het organisatoren en de bezoekers zo eenvoudig mogelijk. Dat is al 15 jaar onze insteek, en zeker in deze coronatijd, waarin het voor organisatoren al lastig genoeg is om een event op poten te zetten, is elke vorm van vereenvoudiging welkom. Als wij toch al e-tickets scannen, waarom dan niet meteen ook het coronatoegangsbewijs van de bezoeker?' legt Michiel Droog, directeur-eigenaar van Invitado Visitor Management, uit.

Open source broncode
De developers van Invitado maken hiervoor gebruik van de broncode van de Rijksoverheid. 'Die is volledig open source, waardoor het mogelijk is de actuele versie ongewijzigd te includen in onze scansoftware,' vertelt developer Antoine Veldhoven, die deze oplossing in samenspraak met programmeurs van de CoronaCheck-app mede ontwikkelde. 'Ook de in de app gedefinieerde configuratie nemen we één op één over, zodat onze scansoftware na controle exact dezelfde informatie toont als de officiële Scanner voor CoronaCheck-applicatie.'

Ook offline en volledig automatisch
De scansoftware van Invitado werkt ook als de internetverbinding wegvalt, en dat geldt ook voor het controleren van de QR-codes uit de CoronaCheck-app. De software herkent welk soort QR-code wordt getoond, schakelt vervolgens zelf tussen het controleren van e-tickets en coronatoegangsbewijzen en toont daarna het juiste resultaatscherm. 'Hiermee voorkom je dat hostessen behalve met onze scanapparatuur ook nog met een app op hun telefoon in de weer moeten of dat bezoekers met dubbele controleposten worden geconfronteerd,' legt Droog uit. 'De incheckprocedure wordt hiermee niet alleen sneller en efficiënter, maar ook veel veiliger.'

Alles in één systeem
Dit past in de filosofie van Invitado alle modules en diensten binnen één systeem aan te bieden, ook als dat diensten van anderen zijn. 'Voor rechtsgeldige stemmingen in ons online platform zijn we een samenwerking met de specialist Lumi aangegaan, en ook dit is weer een goed voorbeeld van hoe we onze klanten één allesomvattende oplossing willen aanbieden,' vertelt Droog. 'De implementatie van de CoronaCheck is als gezegd sneller en veiliger, maar wij voorzien ook dat hiermee meer organisatoren het zullen aandurven een event onder de vlag van Testen voor Toegang te organiseren.' Om de geïntegreerde CoronaCheck in te kunnen zetten is Invitado nog in afwachting van ministeriële goedkeuring.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: CoronaCheck-app Invitado Scansoftware E-tickets coronatoegangsbewijzen Digitaal inchecken
Algemene voorwaarden | privacy statement