Zwitserland opent haar grenzen voor Nederlandse reizigersNiets staat een vakantie in Zwitserland deze zomer meer in de weg: nadat Nederland het reisadvies voor het Alpenland onlangs al aanpaste in ‘geel’, versoepelt Zwitserland vanaf 26 juni haar grensbeleid voor reizigers uit Nederland en andere Schengenlanden.

De quarantaineplicht komt te vervallen en wie per auto of trein naar Zwitserland reist, hoeft zich ook niet te laten testen. Vliegtuigpassagiers vullen nog wel een contactformulier in en wie van hen nog niet volledig gevaccineerd is, of recentelijk genezen van Covid-19, dient een negatieve PCR- of antigeentest te tonen.

Met het besluit van de Zwitserse regering op 23 juni komt er vanaf 26 juni een einde aan de verplichte quarantaine voor ongevaccineerde reizigers uit Nederland. Wie met het vliegtuig reist en niet volledig gevaccineerd is, dient een negatieve PCR- of antigeentest te kunnen tonen, die maximaal 72 uur daarvoor is afgenomen. De testplicht geldt niet voor kinderen tot en met 16 jaar. Passagiers die gevaccineerd zijn, of recentelijk genezen van Covid-19, dienen het bewijs hiervan te kunnen tonen.

Clean & Safe: zorgeloos genieten van de vakantie
Zwitserland doet er alles aan om gasten een zo prettig mogelijk verblijf te bieden. Strenge hygiëne- en veiligheidsvoorschriften gelden voor de gehele toeristische sector, van restaurants en hotels tot musea en het openbaar vervoer. Meer dan 4000 bedrijven hebben het keurmerk "Clean & Safe" gekregen, als bewijs voor het toepassen van uitvoerige veiligheidsmaatregelen. Juist omdat veel gasten de rust en ruimte opzoeken in de Zwitserse natuur, kunnen zij ontspannen en zorgeloos genieten van hun vakantie.

Reizen met het openbaar vervoer
Reizen met het Zwitserse openbaar vervoer is, ook deze zomer, een reisdoel op zich. De treinen en bussen rijden in de meeste gevallen volgens de normale dienstregeling. Het dragen van een mondkapje is verplicht in treinen en bussen, op de perrons en in de stationsgebouwen, behalve voor kinderen tot en met 12 jaar en voor reizigers die hier om medische redenen niet aan kunnen voldoen. Panoramatreinen als de Bernina Express, Glacier Express en de Gotthard Panorama Express rijden dagelijks, maar tijdelijke aanpassingen zijn mogelijk.

De volgende websites bieden meer informatie:
MySwitzerland.com/open
Nederlands reisadvies voor Zwitserland
Zwitsers Ministerie van Gezondheid
Zwitsers Staatssecretariaat voor Migratie
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Zwitserland Vakantie Zomersteden Zomervakantie Covid-19 PCR test
Algemene voorwaarden | privacy statement