Acht artiesten brengen concert voor de zorg vanuit Theater FlintHet Concert voor de zorg is een unieke avond die in het teken staat van de helden van de zorg. Acht artiesten brengen een theatraal concert vanuit Theater Flint in Amersfoort.  De line-up bestaat uit artiesten met hart voor de zorg en voor elkaar. Juist dat positieve gevoel willen we overbrengen aan de mensen thuis. 

Hart onder de riem
Nu we al meer dan een jaar in deze pandemie zitten lijkt het soms alsof we zijn vergeten dat achter de glazen schuifdeuren en in de zorgpraktijken nog steeds met hart en ziel wordt gewerkt en geknokt voor een waardige en goede zorg! Samen met de artiesten die met ons het Concert van de zorg maken willen we de verbondenheid voelbaar maken. 

De artiesten zingen voor alle artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en andere medewerkers uit ziekenhuizen; van de IC, de Eerste Hulp, de longafdeling, maar ook de thuiszorg, huisartsen, verpleeghuizen, hospices en GGD’s. 

Artiesten schrijven een lied op maat
Vera Mann, Yentl en De Boer, Shima Rouse, Ernst van der Pasch, Theo Nijland & Juneoer Mers en Sanne Wallis de Vries hebben verschillende zorgmedewerkers geïnterviewd over hun ervaringen van het afgelopen jaar: Wat is ze bijgebleven, wat heeft ze geraakt, wat heeft ze er doorheen geholpen, wat hebben ze geleerd, wat maakt ze nog steeds boos, verdrietig of blij? 

Elke artiest maakt een lied (op basis van, en geïnspireerd op, het interview) dat live wordt uitgevoerd onder begeleiding van een band. De zorgmedewerkers zijn zelf aanwezig in Theater Flint. Het Concert voor de zorg wordt gepresenteerd door Richard Groenendijk en Hijlco Span.

Zorgmedewerkers
De deelnemende zorgmedewerkers zijn: Doreen Ansems (teamleider IC Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk), Geert-Jan van Holten (huisarts op de Veluwe), Saskia van Driel (thuiszorgmedewerker Corona-team Amsterdam), Margreet Pereboom (medewerker gehandicaptenzorg Schiedam), Kelly Schemmekes (medewerker verpleeghuis Ijmuiden, afdeling dementie) en Saïda Baktit (geestelijk verzorger Radboud Ziekenhuis Nijmegen).


Initiatief en producent
Het initiatief is van cabaretier en huisarts Ernst van der Pasch. Als arts maakt hij de corona-crisis van dichtbij mee. Van der Pasch is regelmatig te gast op zorgsymposia, waar hij actuele liedjes brengt over de zorg.  Het Amsterdams Kleinkunst Festival produceert jaarlijks onder meer de Avond van de Kleinkunst in samenwerking met Volgspot KRO-NCRV NPO Radio 5. 

Praktisch
Door het klein aantal zitplaatsen is er geen publieke verkoop van kaarten. Radio Volgspot zendt het gehele concert uit op 21 juni.  

Afbeelding van HeungSoon via Pixabay 
 

Tags: Concert voor de zorg Flint Theater amersfoort
Flint theater, evenementen, congressen | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Coninkstraat 60
3811 WK
Amersfoort
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement