De populairste opleidingen van dit moment



Je bent nooit te oud om te leren. Het is een gezegde wat je vaak hoort, maar er zit zeker een kern van waarheid in. De laatste jaren kiezen steeds meer volwassenen ervoor om weer een opleiding te volgen. Soms om wat extra kennis op te doen in hun huidige vakgebied, maar ook regelmatig om een carrièreswitch te maken. Met een hbo opleiding van NCOI is het voor iedereen die in het dagelijks leven werkt, goed te doen om weer in de boeken te duiken. De keuze is enorm, daarom vertellen we in dit artikel een aantal populaire opleidingen van dit moment.

Toegepaste psychologie
Een van de populairste opleidingen de afgelopen jaren, is de opleiding toegepaste psychologie. Dit is een hbo opleiding waar je leert het menselijk gedrag te analyseren. Je leert ook methodes en technieken die je toe kunt passen om verandering teweeg te brengen aan het gedrag van mensen die bepaalde problemen hebben. Deze hbo opleiding bij NCOI staat hoog aangeschreven bij werkgevers en is geaccrediteerd bij de NVAO. De voordelen van een opleiding volgen via NCOI is dat je zelf heel flexibel kunt bepalen wat het tempo is, waar, wanneer en hoe je de lessen volgt en wanneer je wilt afstuderen.

Managementvaardigheden
Een ander populair programma is de opleiding managementvaardigheden op hbo niveau. Dit opleidings programma richt zich specifiek op jouw vaardigheden als (beginnend) leidinggevende. Je leert hier jouw communicatiestijl te ontdekken en te vormen. Dit doe je onder begeleiding van ervaren management trainers die je oefeningen geven waarmee je direct aan de slag kunt binnen huidige werk. Het is al jarenlang een zeer succesvol programma binnen NCOI omdat er veel mensen een baan hebben waar management vaardigheden een belangrijke rol spelen.

Lerarenopleidingen
Wat ook steeds populairder wordt, is het volgen van een opleiding tot leraar. Of het nu voor het basisonderwijs is, of voor middelbare scholen. Steeds meer mensen vinden het op een latere leeftijd leuk om voor de klas te gaan staan en kennis over te brengen op een jongere generatie. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor een lerarenopleiding. Je hebt algemene opleidingen tot docent, maar je kunt ook voor een specifiek vak gaan zoals Nederlands of aardrijkskunde. Genoeg te kiezen dus. Met een flexibel opleidings programma waar je zelf baas bent over de tijd die je erin steekt kan iedereen een opleiding volgen van een goede kwaliteit.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement