Online training: Presenteren met LEFPauline de Wilde, dagvoorzitter en voormalig RTL4 presentatrice, lanceert deze week haar nieuwe online programma Presenteren met LEF. Zij haakt daarmee in op de ontwikkeling dat een groot deel van Nederland van de ene op de andere dag zijn of haar werkkantoor moest inruilen voor een thuiskantoor. Daarmee werd vergaderen via Zoom, presentaties geven via Microsoft Teams of trainingen volgen via Google Meet ineens de standaard. Als je mee wil blijven doen in coronatijd, pas je je aan deze nieuwe werkvorm aan. Met haar nieuwe training helpt Pauline de Wilde werkgevers en werknemers om in de nieuwe rol van online presentator goed voor de dag te komen.
 
Online presenteren niet voor iedereen comfortabel
Pauline de Wilde vertelt: “In de spotlights staan is voor sommigen een tweede natuur, maar voor veel anderen ligt deze rol niet in hun comfortzone. Ze krijgen er wellicht vlekken van in hun nek, letterlijk en figuurlijk. Rood worden, stotteren, heel vaak ‘eh’ zeggen. Als je presenteren lastig vindt, dan komen extreme zenuwen vast bekend voor. Net als de gedachten ‘Ik ben niet goed genoeg’ of ‘Wie zit er nu op mij te wachten?’. Voor presenteren heb je best wat lef nodig. Lef om jezelf te laten zien, om zichtbaar te zijn. In welke vorm dan ook.”

Volledig online programma
Om werkgevers en werknemers daarbij te helpen, lanceert Pauline de Wilde haar online programma Presenteren met LEF. De training is vanaf 1 juni online te volgen. Tijdens het programma word je klaargestoomd voor je volgende presentatie of meeting, aan de hand van drie modules:

-    Voorbereiding: Hoe blijf ik boeien tot aan het einde? Hoe zorg ik voor interactie? 
-    Jijzelf als presentator: Wat wil je uitstralen? Waar ben je goed in? Welke stijl past bij jou?
-    Showtime! Wat komt er allemaal kijken bij het moment suprême? Hoe kijk ik goed in de camera?

Voor iedereen die wel wat lef kan gebruiken online
Presenteren met LEF is er voor iedereen die in zijn of haar werk te maken heeft met presenteren: voor de medewerker die (opeens) online haar collega’s moet toespreken, voor de CEO die z’n team op authentieke manier wil inspireren of voor de docent die zijn klas op ludieke wijze wil informeren. Kortom: voor iedereen die een boodschap heeft voor zijn of haar publiek en lef kan gebruiken om die te gaan verkondigen. Of zoals Pauline zelf aangeeft: “Het leven is geen generale repetitie, het gebeurt nu. Zet één kleine stap en er volgt altijd een resultaat. Waar wacht je nog op?” Pauline de Wilde is een veelgevraagd dagvoorzitter in het bedrijfsleven, ook voor online events. Pauline geeft lezingen en inspiratiesessies over leiderschap en lef en is hierdoor de uitgelezen persoon om haar ervaring met anderen te delen.
 
Geïnteresseerden die wel wat extra lef kunnen gebruiken, kunnen zich inschrijven.
 

Tags: training presenteren Pauline de Wilde online presenteren
Algemene voorwaarden | privacy statement