MPI Nederland wint Gouden Giraffe voor organisatie EMEC19



Op 18 -20 mei 2021 ging de organisatie van de Gouden Giraffe het land in om de winnaars van de beste online offline congressen van de afgelopen 2 jaar te verrassen met een Gouden Giraffe Event Award. MPI Nederland was, met de organisatie van European Meetings & Events Conference 2019 (EMEC19),  de winnaar van de Gouden Giraffe in de categorie Congressen en Kennis Events. Op de beursvloer van EventSummit nam Thijs Peters, voorzitter van MPI Nederland de felbegeerde award namens het gehele EMEC19 team in ontvangst. 
Hoewel de European Meetings & Events Conference alweer twee jaar geleden heeft plaatsgevonden is de impact ervan nog steeds voelbaar binnen Meetings Professional International (MPI) en daarbuiten. Het begrip learning journeys is dankzij EMEC19 een vast onderdeel van menig eventdesign geworden en heeft het congres de belofte ‘CHANGING THE GAME’ meer dan waar gemaakt.

“Deze award is erkenning van de branche voor de branche, en een eerbetoon aan vrijwilligers en partners”, aldus Thijs Peters, voorzitter van MPI Nederland. “EMEC19 is een uniek congres geweest omdat het, onder leiding  van Gijs Verbeek en Sven Boelhouwer,  georganiseerd is door een groot team van vrijwilligers. Van design tot uitvoering, de input uit de meeting & eventbranche is leidend geweest voor het design en de content.”

Dit resulteerde in een unieke opzet, een gemiddelde deelnemersbeoordeling van 8.9 en een NPS van +64. Eerder mocht de organisatie van EMEC19 ook de Best Conference Award van BEAWorld en de Meeting Professionals International RISE Award al in ontvangst nemen. 

EMEC19
Met EMEC19 heeft MPI Nederland de 330 deelnemende professionals uit binnen- en buitenland weten te verrassen, verbazen en inspireren. Het succes van het vierdaagse event, dat werd georganiseerd in het World Forum, de Fokker Terminal en het Louwman Museum, is te danken aan een uitgebalanceerde combinatie van educatie, beleving en netwerken. Het programma was opgebouwd uit vier verschillende onderwerpen: Risk Management, Design Thinking, Leadership en Meeting Perspectives. In plaats van het traditionele ‘zitten en luisteren’ werden de deelnemers keer op keer gestimuleerd tot interactie.

Gouden Giraffe Event Awards 
De Gouden Giraffe Event Awards manifesteren zich als impact award. De prijs voor de beste zakelijke evenementen van Nederland gaat op zoek naar winnaars in 6 categorieën.  Vanwege de razendsnelle omschakeling van fysieke evenementen naar online/hybride events, werden er 2021 per categorie awards uitgedeeld voor zowel fysieke als online evenementen.

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: MPI Nederland EMEC19 Gouden Giraffe award eventorganisatie
MPI The Netherlands Chapter | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel

Algemene voorwaarden | privacy statement