Succesvol pilotevent bij Woudschoten



In april van dit jaar initieerde de Rijksoverheid diverse pilotevenementen zoals voetbalwedstrijden, festivals en zakelijke bijeenkomsten. Eén van deze zakelijke bijeenkomsten werd door trainingsbureau Nobbe | Mieras georganiseerd bij Woudschoten hotel & conferentiecentrum in Zeist. “De deelnemers waren over the moon dat ze weer aan een live training konden deelnemen.”

Fotografie Rob Gieling

Farah Nobbe is mede-eigenaar van trainingsbureau Nobbe | Mieras en zit in de adviescommissie van brancheorganisatie NRTO. Toen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat het verzoek neerlegde om een pilotevent ‘Testen voor toegang’ te organiseren (zie onderaan artikel), was Nobbe | Mieras een van de vier trainingsbureaus dat besloot om deel te nemen. “We dachten meteen aan Woudschoten vanwege de omvang en het buitenterrein. Vervolgens hebben we een evenement uitgedacht en mensen binnen mijn eigen netwerk uitgenodigd.” 



Startklaar

Salesmanager Judith Huizing van Woudschoten was meteen enthousiast. “We waren trots dat Nobbe | Mieras aan ons dacht. Het conferentiecentrum is vanwege de maatregelen sinds december 2020 dicht, terwijl we hier veilig en verantwoord bijeenkomsten kunnen organiseren die voldoen aan de maatregelen van het RIVM. We beschikken over een groot pand met drie vleugels en dertig zalen. In Vorig jaar hebben we in juni een nieuw capaciteitenplan opgesteld, de zalen opnieuw ingericht en met mooie plantenbakken de looproutes afgezet. We zijn al maanden startklaar en willen heel graag weer zakelijke bijeenkomsten faciliteren.” Inmiddels is het hotel weer open en waren onlangs de voetballers van het Nederlands Elftal die deelnamen aan de KNVB-trainingskampen te gast bij deze locatie. “Onze medewerkers zaten samen met deze topsporters in een bubbel. Ook bleven ze daar slapen en werden ze net als de voetballers regelmatig getest.”



Borrelen op het terras

Aan het pilotevent op 28 april, een interactieve masterclass over persoonlijk presenteren namen uiteindelijk veertig mensen deel. De bijeenkomst vond plaats in de grote zaal, waar de deelnemers in examenopstelling aan een eigen tafel konden plaatsnemen. Koffie en thee werden achter spatschermen uitgeserveerd, net als de hapjes voor de afsluitende borrel op het terras. Tussendoor gingen de deelnemers in kleine break-outs naar buiten. “We hadden het geluk dat de terrassen vanaf die dag weer open mochten waardoor we buiten konden borrelen, al voelde het wel een beetje vreemd dat we om 18.00 moesten stoppen”, zegt Farah. “De deelnemers waren over the moon dat ze weer aan een live training konden deelnemen. Een deelnemer postte zelfs op LinkedIn dat ze de liefde van het team van Woudschoten voor het vak in elk hapje kon proeven! Zelf had ik na dit hoogtepunt een kleine dip. Na een middag live trainen moest ik de dag erna door naar de volgende online sessie. Toen besefte ik dat live helaas nog niet normaal is.”



Veilige sectoren

Na de masterclass stuurde Nobbe | Mieras via de NRTO haar bevindingen door naar het ministerie. “Net als bij de andere drie trainingsbureaus zijn de pilotevents prima verlopen. Zelf zou ik het liefst live trainingen organiseren zonder verplichte negatieve test. Maar wanneer zakelijke bijeenkomsten weer mogen mits de deelnemers zich vooraf laten testen, ga ik dat zeker doen. De deelnemers aan onze zakelijke trainingen pakken dit serieus aan en hebben vanuit de organisatie waarvoor zij werken een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Een deelnemer haakte op de dag van het pilotevent zelf af omdat diens partner die ochtend klachten had. Bovendien hebben locaties zoals Woudschoten alles prima op orde. Het zijn twee veilige sectoren.” “Het pilotevent was voor ons een uitgelezen kans om te laten zien dat zakelijke bijeenkomsten veilig georganiseerd kunnen worden”, knikt Judith. “Ik hoop dat de pilots bijdragen aan het heropenen van de horeca en onze evenementenbranche.”




Pilotevents leiden tot tijdelijke wet

In april van dit jaar organiseerde de Rijksoverheid diverse pilotevenementen zoals voetbalwedstrijden, festivals en zakelijke bijeenkomsten. Ook gingen er diverse binnenlocaties zoals musea en casino’s open voor een beperkt aantal bezoekers. Deelnemers en bezoekers met een toegangskaart moesten zich op afspraak bij een speciale teststraat laten testen. Wie binnen veertig uur voor aanvang van het event of bezoek aan de locatie negatief testte en dit met een testbewijs kon laten zien, mocht naar binnen. In tegenstelling tot de bijeenkomsten die door Fieldlab evenementen worden georganiseerd, golden tijdens deze pilots de huidige coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand en het dragen van een mondkapje tijdens het verplaatsen.

De pilots waren onderdeel van de voorbereiding op de tijdelijke wet Tijdelijke wet testbewijzen covid-19. In deze wet staat vastgelegd dat testbewijzen tijdelijk kunnen worden ingezet voor toegang tot activiteiten zoals sportwedstrijden, culturele instellingen zoals concertzalen, musea en theaters, evenementen en de horeca. Dankzij deze tijdelijke maatregel kunnen deze sectoren eerder open voor publiek. Diverse directeuren van musea, concertzalen, bioscopen en theaters hebben echter bezwaar tegen de tijdelijke wet. De nieuwe wet leidt volgens hen tot meer hindernissen en beperkingen voor bezoek aan cultuur. Op 11 mei is de wet door de Tweede Kamer aangenomen. De Eerste Kamer stemt op 25 mei over het wetsvoorstel.


 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: trainingsbureau Nobbe | Mieras Pilotevent Pilot testen voor toegang Zeist Live events Woudschoten
Woudschoten Hotel en Conferentiecentrum | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Woudenbergseweg 54
3707 HX
Zeist
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement