Hilton biedt klimaatneutrale vergaderingen en evenementen in NederlandHilton biedt vanaf vandaag, in samenwerking met South Pole Group, bedrijven de mogelijkheid om hun impact op het milieu, als gevolg van hun vergaderingen en evenementen te verminderen door koolstofdioxidecompensatie

De Hilton hotels in Nederland werken samen met 'South Pole Group' om bedrijven de mogelijkheid te bieden om de CO2-voetafdruk van hun vergaderingen en evenementen te compenseren zonder bijkomende kosten.

Vanaf 21 april zal dit initiatief uitgerold worden in acht Hilton hotels in Nederland. Het programma ondersteunt Hilton's activiteiten om milieuvriendelijke oplossingen te bieden, om afvalstoffen te verminderen en meer lokale producten te gebruiken. Dit als onderdeel van Hilton's 'Travel with Purpose'  doelen om de CO2-voetafdruk te halveren en de maatschappelijke betrokkenheid te verdubbelen voor 2030.

Erwin Verhoog, Vice President, Operations Continental Europe, Hilton zegt, "Onze gasten zijn net zo betrokken bij het verminderen van hun milieubelasting als wij, en wij dragen graag een steentje bij om deze gedeelde ambities te ondersteunen met deze samenwerking. Onze hotels zijn gedreven om ervoor te zorgen dat hun hotel zo milieubewust mogelijk opereert en dit project is een volgende stap in onze toewijding hieraan, door het leveren van klimaatneutrale vergaderingen zonder bijkomende kosten voor onze gasten in Nederland."

Duurzame bijeenkomst
De CO2-voetafdruk van alle  vergaderingen en evenementen met tien of meer gasten zal gecompenseerd worden door investeringen in verschillende projecten die bijdragen aan het behalen van de Hilton's 'Travel with Purpose' 2030 doelen. Deze projecten variëren van het (her)planten van bossen tot natuurbescherming en het opwekken van schone energie.

Hilton gebruikt LightStay om het verbruik van energie, water, koolstof en afvalstoffen van een vergadering te berekenen. LightStay is een platform van Hilton Worldwide, dat gebruikt wordt om de milieu- en maatschappelijke impact te meten. Als pionier in de gastvrijheidsindustrie, berekent LightStay de geschatte CO2-voetafdruk van het evenement.

De verwachting is dat bedrijven voorlopig nog kiezen voor vergaderingen met virtuele oplossingen, daarom heeft Hilton Hilton EventReady Hybrid Solutions geïntroduceerd. Dit  product biedt bedrijven de mogelijkheid om naadloos hybride vergaderingen, verspreid over verschillende locaties, te organiseren en tegelijkertijd de CO2-uitstoot te compenseren.

Hilton hotels in Nederland
Samen met Hilton Event Ready Hybrid Solutions, zijn de Hilton hotels in Nederland uitgerust om een hybride vergadering te organiseren, die hygienisch, flexibel, veilig en maatschappelijk verantwoord is. De hotels werken ook samen met  bedrijven om de voedselverspilling en het papiergebruik te verminderen. Daarnaast wordt het gebruik van de Digital Key om contactloos in en uit te checken aangemoedigd om het gebruik van plastic key cards te reduceren.

Tags: Hilton Soth Pole Group Erwin Verhoo Operations Continental Europe Travel with purpose LightStay
Algemene voorwaarden | privacy statement