Terugblik winnaars Nationale Meeting Award Klein Wittenoord: “Kookworkshops gevolgd en ondernemers ondersteund”In april 2020 maakten Meeting Magazine, MeetingReview, CLC-VECTA en Vergaderhamers tijdens een online uitreiking de winnaars van de Nationale Meeting Award bekend. De euforie van de winst was toen merkbaar, net als de impact van de coronacrisis. Inmiddels zijn we een roerig jaar verder en blikken we samen met de vijf winnaars terug. Hoe gaat het met Wim van Velzen en Marijke Holwerda van Klein Wittenoord?


In maart moesten Wim en Marijke de deuren van hun locatie tijdelijk sluiten. Marijke: "Na het winnen van de Nationale Meeting Award kregen we ontzettend veel positieve reacties van opdrachtgevers, leveranciers en ondernemers uit de buurt. Ook onze vrienden en familie waren onder de indruk van deze prijs. Het leidde tot een stijging van het aantal aanvragen. Maar veel van die aanvragen moesten we helaas laten gaan. We hebben vanwege de coronamaatregelen maar ruimte voor zes personen in plaats van veertien. De twee bijeenkomsten die wel doorgingen, waren van gasten die echt heel graag langs wilden komen. Eén opdrachtgever paste hiervoor zelfs het programma aan. Om de gasten veilig te kunnen ontvangen, hebben we de inrichting en de routing aangepast. De deelnemers lieten we van tevoren een gezondheidsverklaring invullen. Omdat we de mensen die langskwamen goed kennen, was er ook wat meer sociale controle. Iedereen hield zich netjes aan de verplichte afstand."Horeca steunen

De keuken vormt het hart van Klein Wittenoord. Gasten komen er graag langs voor een bijeenkomst in combinatie met een kookworkshop. Het concept aanpassen of overgaan tot het organiseren van online of hybride events biedt voor Wim en Marijke helaas geen uitkomst. Maar dat wil niet zeggen dat ze stil zitten. Wim: "We zijn liever bezig met het verzinnen van nieuwe dingen en kijken hoe we ons concept nog aantrekkelijker kunnen maken. Zo ben ik nog altijd nieuwe recepten aan het uitproberen en houd ik de trends in de gaten. Op dit moment richt ik me op de mediterraanse, de moderne Indiase en Israëlische keuken. Ook heb ik de Indonesische keuken weer van stal gehaald. Daarnaast hebben we diverse online kookworkshops en proeverijen gevolgd. Deels om onze kennis bij te spijkeren, deels om de horeca te ondersteunen. We halen de ingrediënten zoveel mogelijk uit de directe omgeving. Ook hebben we veel maaltijden laten bezorgen. Dat zorgt voor verbinding onder de ondernemers in de buurt." 

Hoop voor het najaar
Ondanks de tegenvallende inkomsten hoor je Wim en Marijke absoluut niet klagen. "In tegenstelling tot collega-locaties zitten wij in de luxe positie dat we financieel niet afhankelijk zijn van de inkomsten uit de zaalverhuur van Klein Wittenoord", zegt Wim. "We hebben geen personeel in dienst. Het gebrek aan inkomsten vang ik op met mijn werkzaamheden als financieel adviseur." Marijke heeft nog altijd haar coachingspraktijk. "Ik merkte na een kleine dip in maart en april dat de agenda juist voller werd. Maar uiteindelijk hopen we weer gasten te kunnen ontvangen. Ik denk dat we dankzij het vaccineren in het derde kwartaal weer meer vrijheid hebben. Ondertussen gaan we door met onze passie voor dit vak zodat we straks weer hetgeen kunnen doen wat we het allerliefste doen; mooie bijeenkomsten organiseren waarbij onze gasten volledig in de watten worden gelegd." 

Tags: NationaleMeetingAward Klein Wittenoord MeetingReview Vergaderhamers CLC-VECTA
Algemene voorwaarden | privacy statement