Vacature Coördinator Contemplate bij Leiden 2022 European City of ScienceIn 2022 is Leiden de wetenschappelijke hotspot van Europa: Leiden European City of Science. De voorbereidingen voor dit bijzondere jaar zijn in volle gang. Kom jij ons team versterken?

Wetenschap, kennis, kunst en kunde zitten in het Leidse DNA. Logisch dat de Stad van Ontdekkingen in 2022 het Europese podium is van het Nederlandse kennisveld. Met Leiden European City of Science 2022 blazen we het publieke leven na de coronacrisis weer nieuw leven in. Samen met de stad zetten we een uitdagend programma neer waarin we wetenschap en samenleving verbinden. Het aanbod varieert van kleinschalige, lokale activiteiten tot grote, prestigieuze evenementen met een internationale uitstraling. Van lokale Willie Wortels tot Nobelprijswinnaars, iedereen kan meedoen. Onder het motto ‘Elke dag een stukje wijzer’ biedt Leiden2022 een programma van 365 dagen voor iedereen met een nieuwsgierige geest.

In Playbook I en II zijn de missie, visie, strategie van Leiden European City of Science 2022 vastgelegd, evenals het overkoepelende thema Who Knows en de drie programmalijnen Contemplate (denken), Participate (doen) en Celebrate (vieren). Om deze programma’s te kunnen realiseren is de stichting Leiden European City of Science 2022 per direct op zoek naar een 

Coördinator Contemplate

Als Coördinator van de programmalijn Contemplate ben je verantwoordelijk voor de perfecte aansturing en uitvoering van alle congressen, debatten, lezingen, en vergelijkbare activiteiten die plaatsvinden binnen deze programmalijn, in 2022.

Onze organisatie bestaat momenteel uit een directeur, zakelijk leider, office manager en wetenschapscommunicator, in de komende periode aan te vullen met coördinatoren voor de uitvoering van de drie programmalijnen. Het inhoudelijke programma wordt in opdracht van de Stichting Leiden European City of Science opgesteld door Intendant Lucien Geelhoed. Leiden2022 is een platte, ‘start-up’-DIY organisatie waarin we met een klein team in korte tijd een grote ambitie neerzetten. Dat betekent dat iedereen in het team moet kunnen aanpakken op verschillende niveaus: van netwerken op topniveau tot ‘hands-on’ productiewerk.

We zoeken een Coördinator Contemplate met een sterke helikopterview en aantoonbaar leidinggevende kwaliteiten, die als project manager de optimale voorwaarden creëert voor een efficiënte uitvoering. Als project manager ben je de verbindende schakel tussen de kennisinstellingen en overige stakeholders, leveranciers en freelancers die uitvoering geven aan het programma. Je bent degene die ervoor zorgt dat het proces van plan tot en met evaluatie en afrekening gestroomlijnd verloopt. Je stelt planningen op, bewaakt het budget en de voortgang, en zorgt voor een heldere communicatie.

Je beschikt over:
 • Tenminste 5 jaar ervaring met projectmanagement
 • Tenminste 2 jaar leidinggevende ervaring
 • Aantoonbare ervaring in/met de internationale congreswereld
 • Aantoonbare ervaring met de organisatie van evenementen
 • Je schakelt gemakkelijk tussen live, online en hybride
 • Je bent secuur en resultaatgericht en houdt ervan om oplossingen te bedenken voor complexe opgaven
 • Je werkt graag in teamverband
 • Je bent communicatief sterk en representatief en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en Engels
 • Je hebt natuurlijk veel affiniteit met ons programma en onze ambities, woont bij voorkeur in de buurt van Leiden en voelt je verbonden met die stad.
Jouw taken zijn:
 • Uitvoeren van de plannen in de programmalijn Contemplate, in afstemming met de Intendant (inhoud), in opdracht van de Directeur (uitvoering)
 • Het integraal aansturen van de uitvoering(steams) van het Contemplate-programma
 • Het daartoe opstellen van planningen, draaiboeken en deelbegrotingen, en het monitoren hiervan in afstemming met de Zakelijk Leider
 • Plus alles wat verder nodig is om de uitvoering van de programmalijn Contemplate gesmeerd te laten lopen
Wat bieden wij?
 • Een contract voor een jaar, met de intentie tot verlenging tot 31 december 2022
 • Een bruisende, inspirerende werkomgeving, in directe interactie met wetenschap & samenleving
 • Ruimte voor initiatief en zelfstandigheid binnen een kleine organisatie
 • Flexibele werkplek, thuis/online werken, in Leiden en omgeving
 • Salaris van ca. €4.000 bruto/maand bij 36 uur (op contractbasis of als zelfstandig ondernemer)
Procedure
Stuur je sollicitatie uiterlijk 21 maart naar info@leiden2022.nl. Gesprekken vinden (online of on-site) plaats op donderdagmiddag 25 maart en vrijdagmiddag 26 maart.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Meta Knol, directeur via m.knol@leiden2022.nl / 06-31629545.

De Stichting Leiden European City of Science 2022 streeft bij de samenstelling van haar bestuur en organisatie naar een evenwichtige afspiegeling van de maatschappij.
www.leiden2022.nl

Tags: vacature Leiden European City of Science
Algemene voorwaarden | privacy statement