Varen en bijpraten met collega’s op de Kesselse Maas (Limburg)De drie Kesselse ondernemers Bram Joosten, Joris Kempen en Ivo Joosten starten onder de naam Sloepverhuur Limburg met de verhuur van sloepjes voor toeristisch-recreatief gebruik vanuit Kessel. Er zijn vijf sloepjes te huur, ieder geschikt voor vijf tot zes personen, elektrisch aangedreven en te gebruiken zonder vaarbewijs. Gasten kunnen vanuit de passantenhaven aan de Kessele Maas een tocht van minimaal twee uur maken en het gebied tussen de Belfeldse stuw en de Asseltse plassen verkennen. De sloepen zijn dagelijks te huur tussen 09.00 en 18.00 uur en in juli en augustus tot een uur voor zonsondergang. De minimale huurduur bedraagt twee uur en boeken kan binnenkort via www.sloepverhuurlimburg.nl. De voorbereidende werkzaamheden zijn te volgen via Facebook en Instagram – zoek op Sloepverhuur Limburg – en de exacte startdatum en vaarmogelijkheden zijn afhankelijk van de werkzaamheden die plaatsvinden in het kader van de renovatie van de Kesselse Maasboulevard.

De activiteiten worden gestart door Sloepverhuur Limburg dat is opgericht door Bram Joosten, Ivo Joosten en Joris Kempen, allen woonachtig in en betrokken bij Kessel. Ivo Joosten over de start: “In 2019 zijn we op het idee gekomen om samen te gaan ondernemen. Vervolgens zijn we gaan kijken naar een activiteit die iets toevoegt aan Kessel en in het verlengde van de herinrichting van de Kesselse Maasboulevard zijn we hierbij uitgekomen. Temeer omdat Noord Limburg nauwelijks bevaarbaar is voor mensen zonder boot terwijl er genoeg te zien is vanuit dit deel van de Maas dat de moeite waard is.” Na het idee is er anderhalf jaar gewerkt aan de voorbereidingen. “Van omgevingsvergunning en het informeren van aanwonenden tot de keuze voor wel of niet elektrisch en het inrichten van het boeken. De komende periode worden er in nauwe afstemming met het project Maasboulevard zaken als stroom, toegang, aanlegpaaltjes, etc. aangebracht op de locatie. We denken hiermee een heel mooi stukje Noord Limburg toegankelijk te maken voor inwoners en bezoekers van deze regio.”

Zakelijk varen
Het maken van een ontspannen vaartochtje is niet alleen voorbehouden aan particulieren. Ivo Joosten hierover: “We zien dat bedrijven op zoek zijn naar manieren van contact met medewerkers en klanten die past binnen de richtlijnen. Een theaterbezoek of bezoek aan een voetbalwedstrijd is niet meer vanzelfsprekend, vandaar dat we bedrijven de mogelijkheid bieden om een zakelijk abonnement af te nemen om doordeweeks te kunnen varen. Op die manier kunnen mensen toch contact hebben en op een heel andere manier bijpraten met klanten of collega’s."

 

Tags: Kessel Sloepverhuur Limburg Bram Joosten Joris Kempen Ivo Joosten Kessele Maas Belfeldse Stuw Asseltse plassen Kesselse Maasboulevard Noord Limburg
Algemene voorwaarden | privacy statement