Pop-Up: bestaande ruimte andere invulling. Wat is jouw ervaring?Ik ben nog van de generatie dat Pop-Up bij mij gelijk stond aan een wit snoepje die je kreeg als je het hoofd van Wilma, Barney, Fred of Dino naar achteren duwde.

Inmiddels staat Pop-up ook gelijk aan een winkel die tijdelijk opent en daarna snel weer verdwijnt of wordt vervangen door een andere winkel. Maar door de huidige omstandigheden zie je ook steeds meer Pop-up invulling bij bestaande locaties in de meeting- en eventbranche.

Zo sprak ik recent met Yannick van Teijlingen, event manager bij de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal, over de invulling van de lege zalen. Yannick: “Onze zalen staan leeg, maar gelukkig niet de hele tijd! In december werd de Stadsgehoorzaal omgebouwd tot Pop-Up Studielocatie voor de studenten van de Universiteit Leiden. Het is een manier om onze zalen anders te gebruiken zonder onze maatschappelijke functie uit het oog te verliezen. Daarnaast blijven we ons daarmee ontwikkelen als flexibele organisatie en leren ook nieuwe bezoekers ons kennen. We hopen uiteraard op meer van dit soort mooie projecten.”

Ook Danny Keppels heeft noodgedwongen een andere invulling gegeven aan zijn locaties. Danny: “We hebben bij Kasteelhoeve de Grote Hegge gedurende 3 maanden in de zomer een tijdelijke ijssalon met een terras van 200 stoelen gebouwd. Dat was zeker de laatste twee maanden van de zomer een groot succes. Voor onze andere locatie Rebelle hadden we voor de tweede helft van 2020 een volle agenda staan. Toen werd de tweede lockdown aangekondigd. We zijn toen direct gaan kijken wat nog wel open mocht: alles wat te maken heeft met levensmiddelen. In overleg met de Gemeente Maastricht en met hulp van de BananenBoxer is er binnen 3 weken een tijdelijke versmarkt neergezet. In onze mooie Augustijnenkerk kan je nu terecht voor prachtige streekproducten en dagelijks verse groente en fruit.”

Wat is jouw ervaring met de tijdelijke invulling?

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Marco Kole

Tags: Pop-up Locatie Rebelle Kasteelhoeve de Grote Hegge Leidse Schouwburg Stadsgehoorzaal Leiden Maastricht Thorn
Algemene voorwaarden | privacy statement