Kennissessie ‘Vergunningaanvraag buitenfestival’ op 18 maartDe procedures om succesvol een vergunning voor een buitenfestival aan te vragen zijn er de laatste jaren niet makkelijker op geworden. Er moet met steeds meer aspecten rekening gehouden worden bij een vergunningaanvraag. Denk aan de gevolgen van een festival voor de stikstofdepositie in een natuurgebied of de geluids- en verkeersoverlast voor omwonenden. Hoe hou je in je vergunningaanvraag voldoende rekening met stikstofuitstoot en geluidsoverlast voor een buitenfestival?

In 1 kennissessie de belangrijkste aandachtspunten op een rij
In een interactieve online kennissessie voor festivalorganisatoren, waarin Pot Jonker Advocaten samenwerkt met de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festival (VNPF), geven bestuursrechtadvocaten Rachel Hoeneveld en Laurien Mulder antwoord op deze vraag. Zij zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rij voor het succesvol vergund krijgen van een buitenfestival.

Inhoud online kennissessie

Intro:
Welkom

Wet natuurbescherming:
Belangrijkste punten die volgen uit de Wet natuurbescherming: wanneer is welk type onderzoek nodig mogelijkheden om stikstof te beperken en wat zijn de gevolgen van de uitspraak over het Programma Aanpak Stikstof (PAS).

Ruimtelijke inpassing van evenement:
De afweging van de ruimtelijke gevolgen, waarbij bijvoorbeeld het aspect geluid betrokken wordt.

Vragenronde:
Tijd voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Verdere informatie:
Doelgroep: festivalorganisatoren
Datum: donderdag 18 maart 2021
Duur: 45 tot 60 minuten
Aanvang: 13.00 uur

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Pot Jonker Advocaten.

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay 
 

Tags: kennissessie vergunningaanvraag buitenfestival Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festival Pot Jonker Advocaten festivalorganisatie
Algemene voorwaarden | privacy statement