Nieuwe routekaart terugkeer naar evenementen beschikbaar gekomenNaar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 2 februari is er een nieuwe routekaart corona maatregelen beschikbaar gekomen op de website van de Rijksoverheid. 

De routekaart heeft een update gehad. Hierbij een korte toelichting over hoe je deze routekaart moeten duiden en wat de eerstvolgende stap in deze route is en welke (positieve) gevolgen dit heeft voor de branche. In onderstaande afbeelding staan de verschillende risiconiveau's beschreven en welke maatregelen hierbij gelden per risiconiveau. De routekaart bevat 4 risiconiveaus. Op dit moment is Nederland ingeschaald op risiconiveau 4 (zeer ernstig) en geldt er een verbod op alle evenementen. 

Vanaf risiconiveau 3 is er enige ruimte om te versoepelen en is het perspectief voor de (zakelijke) evenementenbranche als volgt: 
  • Vanaf risiconiveau 3 (ernstig) mogen doorstroomlocaties waaronder beurzen, onder voorwaarden, weer open. Ook zijn bijeenkomsten tot een maximum van 30 personen weer mogelijk.
  • Vanaf risiconiveau 2 (zorgelijk) zijn evenementen tot 50 personen, onder strenge regels, weer toegestaan. Deze regels betreffen onder andere: een verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats.
  • Vanaf risiconiveau 1 (waakzaam) komt er ruimte voor evenementen tot 100 personen. Ook hier weer met verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats.
Uitzonderingen zijn mogelijk voor training, scholing en teamsessies in het kader van werk indien niet online mogelijk - vanaf risiconiveau 3 - en noodzakelijke / wettelijk verplichte bijeenkomsten, huwelijken en uitvaarten. Bekijk voor meer informatie hier de volledige Routekaart Coronamaatregelen. Er is ook een bestuursversie van de routekaart beschikbaar die iets uitgebreider is.Tags: Routekaart coronaprotocol corona maatregelen Live events
Algemene voorwaarden | privacy statement