Vanaf 15 februari eerste pilot events in Utrecht, Nijmegen en Almere



Fieldlab Evenementen gaat op maandag 15 februari in Utrecht van start met de praktijktesten, gericht op het vergaren van inzichten en data rondom het verlagen van de besmettingsrisico’s op evenementen. Fieldlab krijgt de gelegenheid het onderzoek uit te voeren bij acht events. Er wordt onderzoek door onder andere RadboudUMC en BUAS in samenwerking met Logistics Community Brabant gedaan naar onder meer contactmomenten in de bubbels en gedrag van bezoekers. 

Deelnemers aan de onderzoeken ondergaan maximaal 48 uur voor het event een PCR-test en tonen vooraf een negatief testresultaat. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt toegewerkt naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit, zoals voorheen.

Het eerste onderzoek vindt maandag 15 februari in het Beatrix Theater in Utrecht. Daar organiseert Eventplatform vanaf 12.00 uur een zakelijk congres. Onder de titel ‘Back to Live’ wordt de toekomst van de zakelijke evenementenbranche besproken. De 500 bezoekers worden uitgenodigd door de organisatie. Fieldlab verdeelt deze in drie groepen van 250, 200 en 50 mensen voor het onderzoek. 

Zaterdag 20 februari speelt Guido Weijers vanaf 15.00 uur een voorstelling, eveneens in het Beatrix Theater. Bezoekers kunnen via de website van Guido Weijers kaarten voor deze voorstelling bemachtigen. De organisatie hiervan is in handen van Loens Theater BV, het productiebedrijf van de cabaretier, in samenwerking met Stage Entertainment. Fieldlab Evenementen kiest bij dit onderzoek voor drie groepen van respectievelijk 250, 200 en 50 bezoekers. 

Het derde onderzoek wordt georganiseerd rondom de thuiswedstrijd van N.E.C. in de Keuken Kampioen Divisie tegen De Graafschap. De wedstrijd gaat op zondag 21 februari om 12.15 uur van start in het Goffert Stadion in Nijmegen. Hiervoor worden door N.E.C. 1500 seizoenkaarthouders in de gelegenheid gesteld de wedstrijd bij te wonen. Bij dit onderzoek hanteert Fieldlab Evenementen zes zogenaamde bubbels van 250 supporters.  

Op zondag 28 februari speelt Almere City FC om 12.15 uur een thuiswedstrijd tegen Cambuur. Het betreft een reguliere competitiewedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC draagt zorg voor de distributie van 1500 toegangsbewijzen onder de seizoenkaarthouders. Deze bezoekers worden ten behoeve van het onderzoek van Fieldlab onderverdeeld in drie zogenaamde bubbels, van respectievelijk 200, 600 en 700 personen. 

Verder heeft het kabinet toestemming gegeven om twee indoor events en twee outdoor festivals. De line up en data van deze evenementen worden op korte termijn bekend gemaakt.

PCR-testen
Op de website www.backtolive.nl is meer informatie over de opzet van de verschillende evenementen en onderzoeken te vinden, zoals onder andere de algemene voorwaarden. Van bezoekers wordt in ieder geval verlangd een PCR-test te ondergaan, maximaal 48 uur voor het evenement. Om toegang tot het evenement te krijgen moet een negatief testresultaat kunnen worden getoond. Bovendien volgt een tweede PCR-test vijf dagen na afloop van het evenement. 


 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Fieldlab Evenementen Onderzoek Testevenementen Beatrix Theater Goffert Stadion PCR test Nijmegen utrecht Almere
Algemene voorwaarden | privacy statement