'Niets doen is geen optie!': Live Stream Studio BrabantDe hele evenementensector staat inmiddels bijna een jaar stil, op een aantal online evenementen na, maar voor iedereen die vóór deze tijd zijn inkomsten haalde uit de evenementen, is er momenteel niks te doen. Wim van den Dungen (alias Wim van de LEDschermen), ondernemer, eigenaar van LEDscreen4rent&sale en LEDschermaanhangwagens.nl gaat echter niet bij de pakken neerzitten. Nog voor het einde van de eerste lockdown was hij al begonnen met het zoeken naar alternatieven zoals een drive-in bioscoop. Nu presenteert hij ‘Live Stream Studio Brabant'.

Als verhuurder van LED-schermen is Wim de afgelopen jaren vooral aan het werk geweest in de evenementensector en droeg hij zorg voor het neerzetten van de LED-schermen en voor het verzorgen van eventuele live-beelden. Van kleine opdrachten zoals een LED-scherm waarop je bij het café een voetbalwedstrijd kan volgen, tot de grotere festivals. Voor 2020 stond de agenda boordevol opdrachten. Corona gooide roet in het eten. Vanaf maart was er weinig tot geen werk meer. Het omzetverlies liep op tot over 90%. 

Live Stream Studio Brabant
Na eerder alternatieven zoals een Drive-In bioscoop (met via de FM-zender het geluid van de film), een Buitenbioscoop met koptelefoons (Silent Disco) en een Drive Thru voor Sinterklaas en Kerst en - als zijsprong - een Hottub-aanhangwagen verhuur, 'knoopte' Wim in een laatste ultieme poging om te overleven een heleboel LED-schermen aan elkaar tot één enorm LED-scherm en is hij ‘Live Stream Studio Brabant' begonnen.

‘Het is een sfeervolle, technisch hoogstaande, professionele ‘mini’ studio geworden, zegt hij tevreden. ‘Wij doen het net ‘effe’ anders!’ Het enorme scherm van ruim 20 vierkante meter in deze studio, is gebogen (curved), wat een mooie ruimtelijke werking heeft.nDoor het tonen van (dynamische) beelden, kan je elke sfeer (decor) maken die je maar wilt. Er is ook de mogelijkheid voor meerdere “picture in picture” beelden. De presentator ziet dit scherm ook (in tegenstelling tot een green-screen), waardoor het eenvoudig bij de presentatie te gebruiken is. De studio heeft een vloeroppervlak van bijna 50 m² en is daardoor geschikt voor professionele livestreams, webinars, webconferences en interactieve videoproducties. Maar ook voor iets leuks zoals een digitale borrel en/of een spel om collega’s en/of relaties een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijd. Natuurlijk alles geheel corona-proof: met minimale personele bezetting, de ruimte om onderling voldoende afstand te bewaren en buiten beeld draagt een ieder een mond/neus masker.

Steun
In deze tijd steun je elkaar, ook als ondernemer, is Wim van mening. Zo is er een samenwerking met Joeri van den Kieboom BREEDBEELDav, Mijke Niks interieur stylist en locatie houder van BarnHouse Object43, Paul Kluytmans KlumaEvents, Fabian Smet Muziekschool Raamsdonksveer, maar ook als praktijkstage voor een Zoomvliet College-student. 

Wim: 'Nu nog bekendheid er aan geven. Live Stream Studio Brabant is klaar om te vlammen!’

 

Tags: Live Stream Studio Brabant LED-schermen Studio Online events
Algemene voorwaarden | privacy statement