Felix Meritis wordt het 'culturele noodhospitaal' van Amsterdam



Het komende half jaar wordt het voor cultuurmakers die deze periode in zwaar weer verkeren mogelijk om kosteloos gebruik te maken van de faciliteiten van Felix Meritis. Het Amsterdamse cultuurhuis opent de deuren en stelt zich beschikbaar als toevluchtsoord voor culturele partijen en individuele makers die in het huidige klimaat weinig middelen hebben om hun werk (corona-proof) voort te zetten.

De programmering van de Rode Hoed, Compagnietheater en De Nieuwe Liefde heeft reeds onderdak gevonden in het cultuurhuis, maar ook voor opkomende makers biedt Felix Meritis een plek om kosteloos te creëren en tevens een springplank om een groot nationaal publiek te bereiken. “We willen er in deze ingewikkelde tijd zijn voor de sector en het publiek. Daarom bieden we onze faciliteiten aan zodat we samen, vanuit het hart van de stad, weer een beetje op adem kunnen komen”, zegt Clayde Menso (directeur Felix Meritis & Amerpodia).



Faciliteiten

Na een verbouwing van ruim 3 jaar beschikt het prachtige pand over de nieuwste technologie. Makers kunnen onder meer gebruikmaken van de podcastset, een livestream opnemen, zich terugtrekken in de Felix Residency Studio aan de Keizersgracht en – mits de regels het toelaten – publieksprogramma’s organiseren in één van de monumentale zalen. Een technicus van Felix Meritis is aanwezig voor basishulp, er is een receptionist en koffie en thee staat klaar.

Aanmelden
Makers kunnen zich via de website van Felix Meritis aanmelden. Er zijn 30 plekken beschikbaar in de periode van februari tot en met juni. Activiteiten vinden doordeweeks plaats tussen 9 en 17 uur. Daarnaast is het pand één keer in de maand op vrijdagavond (tussen 19 en 23 uur) en zaterdag overdag open.



 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Felix Meritis Amsterdam Amerpodia podcast livestream studio Online events
Algemene voorwaarden | privacy statement