Dobberend Bos drijft bij Floriade Expo 2022 in AlmereHet Dobberend Bos heeft haar nieuwe ligplaats gekregen in het Weerwater bij Floriade Expo 2022 in Almere.

Dit werk van Mothership is een geschenk in bruikleen van Rotterdam aan Floriade. Het bos bestaat uit 20 gerecyclede zeeboeien uit de Noordzee gevuld met 20 Hollandse iepen. Deze drijvende bomen zorgen voor extra vergroening en het kunstwerk vraagt tegelijkertijd ook aandacht voor klimaatadaptatie, innovatie, gezondheid en bewustwording van het belang van groen bij kinderen en volwassenen.

Het Dobberend Bos is een concept van Jeroen Everaert, founder van kunstproducent Mothership, gebaseerd op het kunstwerk ‘In Search Of Habitus’ van kunstenaar Jorge Bakker.  

Tijdens Floriade Preview 2021 en de Expo in 2022 kunnen bezoekers de kunstinstallatie bekijken vanuit de kabelbaan, de boot en vanaf het terras aan het Weerwater. Op de Expo komt één boei met een grote boom, waar het verhaal over de waarde van bomen voor het klimaat, biodiversiteit en leefbaarheid in de stad wordt verteld.

Foto: PR Floriade Expo 2022

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Floriade Expo 2022 Almere kunstwerk Jeroen Everaert Jorge Bakker
Algemene voorwaarden | privacy statement