Qatar Airways heeft primeur met 5-sterren COVID-19 Airline Safety Rating



Qatar Airways is de eerste internationale luchtvaartmaatschappij ter wereld die de prestigieuze 5-sterren COVID-19 Airline Safety Rating behaalt van de internationale luchtvaart beoordelingsorganisatie Skytrax.
 
De bekendmaking volgt op een uitvoerige audit, uitgevoerd door het Skytrax-team in december 2020, waarin geëvalueerd werd hoe effectief en consistent de strenge COVID-19 procedures en standaarden voor hygiëne en veiligheid van de luchtvaartmaatschappij worden toegepast, vanaf de check-in tot en met aan boord van het vliegtuig. Dit omvatte een volledige doorlichting van de efficiëntie van de procedures, visuele observatie van de hygiëne- en veiligheidsnormen in alle fasen van de passagiersreis en Adenosine Triphosphat (ATP) testen aan boord om het eventuele besmettingsniveau van de contactoppervlakten te meten.
 
De Skytrax 5-sterren COVID-19 Airline Safety Rating volgt op de Skytrax 5-sterren COVID-19 Airport Safety Rating van Hamad International Airport (HIA), thuishaven en hub van Qatar Airways. In december 2020 kreeg HIA als eerste luchthaven in het Midden-Oosten en Azië de Skytrax 5-sterren COVID-19 Airport Safety Rating

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, verklaart: "Als marktleider en 'World's Best Airline', zoals uitgeroepen door Skytrax, zijn we het gewoon om de standaard te zetten die anderen volgen. We zijn verheugd dat onze inzet voor het meest rigoureuze en uitgebreide COVID-19 veiligheidsprogramma dat binnen de internationale luchtvaartsector bestaat, erkend is met de Skytrax 5-sterren COVID-19 Airline Safety Rating.”
 
"Deze verwezenlijking benadrukt de nauwgezette maatregelen en procedures die Qatar Airways toepast om de gezondheid en het welzijn van onze passagiers tijdens de wereldwijde pandemie tot nu toe te waarborgen en volgt op de recente bekroning van Hamad International Airport als de eerste luchthaven in het Midden-Oosten en Azië die een Skytrax 5-sterren COVID-19 Airport Safety Rating behaalde.”
 
"Het biedt ook zekerheid aan passagiers over de hele wereld dat de gezondheids- en veiligheidsstandaarden van luchtvaartmaatschappijen onderworpen zijn aan de hoogst mogelijke standaarden van professionele en onafhankelijke controle en beoordeling. Gezien Qatar Airways de gevolgen en uitdagingen van de COVID-19-crisis verder aanpakt, willen we de boodschap kracht bijzetten dat het vliegverkeer geen bron van zorgen hoeft te zijn voor passagiers.”
 
"Ondertussen kijken we ernaar uit om reizigers over de hele wereld de meest veilige ervaring mogelijk te blijven bieden en onze rol in het ondersteunen van het herstel van de commerciële luchtvaartindustrie in de komende maanden verder uit te breiden".

Mr. Edward Plaisted, Chief Executive Officer bij Skytrax, zegt hierover: "Wij feliciteren Qatar Airways met de toekenning van de hoogste 5-sterren COVID-19 Safety Rating en als eerste grote luchtvaartmaatschappij ter wereld die op dit niveau is gecertificeerd. Qatar Airways is gedurende de volledige COVID-19 blijven vliegen en heeft sinds het begin van de pandemie meer dan 3,1 miljoen mensen gerepatrieerd. Het is deze ervaring die hen in staat stelt een uitmuntende standaard van veiligheidsmaatregelen voor gezondheid en hygiëne te leveren om de passagiers en het personeel te beschermen.” 

De veiligheidsmaatregelen aan boord van Qatar Airways omvatten persoonlijke beschermingsmiddelen voor het cabinepersoneel en een gratis beschermkit voor de passagiers. Business Class-passagiers in vliegtuigen die uitgerust zijn met Qsuite, genieten de verhoogde privacy die de bekroonde Business Class stoel biedt, inclusief een eigen suite met schuifdeuren, en de mogelijkheid om een 'Do Not Disturb (DND)'-lampje te gebruiken. Qsuite is beschikbaar op vluchten naar meer dan 45 bestemmingen, waaronder Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.
 
Daarnaast maakt de luchtvaartmaatschappij ook gebruik van de meest geavanceerde HEPA luchtfiltratiesystemen aan boord van alle vliegtuigen en heeft Qatar Airways onlangs het ultramoderne ultraviolet (UV) reinigingssysteem van Honeywell in gebruik genomen, dat wordt ingezet door Qatar Aviation Services in  een verdere stap om de hygiënemaatregelen aan boord te versterken. Voor meer informatie over de genomen maatregelen aan boord en op Hamad International Airport (HIA), ga naar qatarairways.com/safety.
 
Qatar Airways voert momenteel meer dan 800 vluchten per week uit naar meer dan 110 bestemmingen wereldwijd. Tegen eind maart 2021 plant de luchtvaartmaatschappij het netwerk verder op te bouwen tot 130 bestemmingen. Veel steden zullen bediend worden met een sterk schema met dagelijkse vluchten of meer. Doordat meer frequenties worden toegevoegd aan de belangrijkste hubs, biedt Qatar Airways een ongeëvenaarde connectiviteit aan passagiers, waardoor het voor hen makkelijk is om hun reisdata of bestemming te wijzigen indien dit nodig is.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Qatar Airways COVID-19 Airline Safety Rating coronaproof coronaprotocol Skytrax vliegtuigmaatschappij
Algemene voorwaarden | privacy statement