Wat brengt 2021?



2020 was op zijn zachts gezegd een bijzonder jaar. Iedereen had een volle agenda met mooie events, maar in maart werd door alles een streep gezet. Even hielden we hoop dat we in het najaar weer aan de slag konden. Maar na de versoepelingen vlak voor de zomer kwamen er alleen maar strengere maatregelen en inmiddels zijn we weer terug bij af zijn. De maatregelen die medio maart werden aangekondigd, zijn opnieuw van kracht. De hoop is nu gevestigd op 19 januari, wanneer het aantal besmettingen naar verwachting weer is gedaald en de branche verder kan met het draaien van pilotevents. Ook de introductie van het in record tempo ontwikkelde coronavaccin biedt mogelijkheden om van 2021 een beter jaar te maken.

De studenten van de Hotelschool The Hague (vestiging Amsterdam) kregen eveneens te maken met de gevolgen van de coronacrisis. Nadat ze voor hun eerste buitenlandstage goed en wel gesetteld waren in het hotel van hun keuze, werden ze gesommeerd terug te keren naar Nederland of hun thuisland. Voor de een bleek dat eenvoudiger dan de ander. Zo nam Razvan vanuit Londen de trein naar Brussel en reisde hij vier dagen later alsnog door naar Roemenië. Eenmaal daar aangekomen, werd hij onder politie-escorte naar een leegstaand familie-appartement gebracht waar hij direct veertien dagen in quarantaine moest. De politie kwam iedere dag op een willekeurig tijdstip controleren of hij thuis was. Gelukkig mocht Razvan na twee weken door naar zijn ouders en inmiddels is hij terug in Amsterdam. Samen met Fauve, Tom, Sam, Marie en Mark volgt hij online lessen. Hoe het de zes studenten nu vergaat, lees je hier.

Ondertussen heeft iedereen zich op de online evenementen gestort. Hoewel velen inmiddels experts zijn geworden, besteden we hier in de januari editie van Meeting Magazine extra aandacht aan. Ook hebben we de afgelopen maanden diverse meeting- en eventplanners gevraagd waar zij zich nu mee bezig houden. Deze interviews vind je op onze website.

Mijn nieuwjaarswens is dat we in 2021 de draad weer op kunnen pakken. Wat is jouw wens voor het nieuw jaar?

Fijne feestdagen!

Sofie Fest
Hoofdredacteur Meeting Magazine
sofie@vanmunstermedia.nl


Ontvang je de print uitgave van Meeting Magazine nog niet? Vraag hier de januari editie aan of abonneer je op de nieuwsbrief hiernaast en ontvang hem digitaal als E-magazine.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement