Met deze 18 tips sluit je het jaar feestelijk af



Bij veel bedrijven en organisaties is thuiswerken nu al negen maanden de norm. Communicatie gaat vooral via videobellen en is er slechts sporadisch sprake van een samenzijn van collega's. Nu met het einde van het jaar in zicht wil je voor het personeel toch iets leuks organiseren, wetende dat de 'traditionele' kerstborrel er dit jaar niet in zit. In dit artikel geven we je achttien tips over wat de (online) mogelijkheden zijn om het jaar alsnog 'feestelijk' af te sluiten en wat je hierbij cadeau kan geven.



Online kerstborrels, spellen en quizzen



De Alternatieve Kerstborrel 2020 - 'toch samen met kerst'      
Blijf verbonden, juist nu en kom digitaal samen tijdens de alternatieve kerstborrel anno 2020 van Bureau voor Evenementen. Een interactieve kerstborrel samen met collega’s en/of zakelijke relaties, omdat samenhorigheid, trots en waardering juist nu enorm belangrijk zijn, live vanuit de studio, rechtstreeks de huiskamer in. 



Streaming of a white christmas: online verbinding met kerst & oud en nieuw
Het jaar 2020 is een bijzonder jaar. Een jaar waarin thuiswerken, online vergaderen en corona-protocollen voor afstand hebben gezorgd. Dit jaar vraagt daarom om een bijzondere afsluiting. Een feestelijk, interactief en onvergetelijk samenzijn, waarin afstanden worden verkleind en waarin verbinding tussen organisatie en de medewerkers centraal staat. Kan dit dan? Jazeker! Met de online connect-oplossingen op maat van Event Impuls brengen zij mensen bij elkaar. 



Big Bingo Show
Bingo is hot. Maar dit is niet zomaar een bingo spel. Dit is een bingo show! Stift in de ene hand, bingo kaart in de andere hand, concentreer je goed tijdens de razendsnelle BIG BINGO SHOW waarbij live liedjes, dans en special effects voorbijvliegen. Een garantie voor verbinding van collega’s op jouw kerstborrel.



Race Around the World - Festive Edition 
Deelnemers aan Race Around the World komen samen in een online meeting. Ze kiezen een 'Santa' en de overige deelnemers krijgen de rol van Elf. Hun doel is om 's Nachts in zoveel mogelijk landen cadeautjes bij kinderen te bezorgen voordat de zon weer op komt. De teams moeten opdrachten voltooien met een feestelijk tintje. Hiermee kunnen ze wortels verdienen zodat hun rendier blijft vliegen. De Elven kunnen de opdrachten weliswaar zien, maar ze kunnen geen antwoord geven. Santa kan wel antwoorden geven en foto's maken, maar weet niet wat de uitdagingen zijn. De samenwerking binnen het team wordt hiermee op de proef gesteld. Het team dat het perfecte setje speelgoed verzamelt, krijgt een bonus krat met wortelen. Op elk van de zes continenten staat een timer waardoor het tempo in het spel blijft. Het team dat alle levels (continenten) afrondt met de hoogste score is de winnaar van het spel.



Online winter game: Scrooge
Scrooge is een online winter game om nooit te vergeten. Een avontuur vol lol met je collega’s. Gekke vragen, leuke opdrachten en vooral veel plezier. Dit is het online teambuilding spel voor de feestdagen, om het jaar 2020 mee af te sluiten of het jaar 2021 mee te beginnen. De host neemt je mee in een strijd zoals nooit tevoren. Dit spel is goed te combineren met een jaar afsluitingsspeech van de directeur en er kan na geborreld worden.

De online winter game is gebaseerd op het verhaal van Charles Dickens, A Christmas Carol. In deze, in een hip jasje gestoken, te gekke remote game ga je op zoek naar de ware kerst spirit voor Ebenezer Scrooge. Nadat je Scrooge wat beter hebt leren kennen nemen de 3 geesten je mee naar het verleden, heden en toekomst. Voor de geesten moet je samenwerkingsopdrachten uitvoeren en puzzels oplossen voordat ze je laten gaan. De online game eindigt met het nagenieten en bekijken van de hilarische foto’s en video’s die er gemaakt zijn. En, niet onbelangrijk, de winnaars van het spel worden bekend gemaakt.




Online VrijMiBo Kerstshow
Kun je niet kiezen tussen een kerst-bingo, een kerst-quiz, of uit volle borst meezingen met gezellige liedjes? Combineer het gewoon allemaal tijdens de Online VrijMiBo Kerstshow! De 1,5 uur durende show start met een online inloop met gezellige kerstmuziek. Vervolgens worden je collega's meegenomen in een hilarische show, waarin interactie een belangrijk element is. Daarna volgt een gezamenlijke afterborrel, eventueel met virtuele DJ.

Silent Disco Break
Silent Disco Break verzorgt jouw online bedrijfsfeest. Wat begon als een manier om mensen een feestje te geven tijdens quarantaine groeide al snel uit tot een groot succes. Hoe het werkt? Vier ervaren DJs treden in een studio, of indien gewenst op een speciale locatie live op. Medewerkers kunnen via het Silent Disco Break platform thuis naar de dj's luisteren en wanneer gewenst met elkaar en met de dj's chatten. De medewerkers schakelen tussen de dj's en muziekstijlen wanneer ze iets anders willen luisteren.



Christmas Game 
De Christmas Game bestaat uit leuke vragen en opdrachten over (kerst)muziek, films, media en actualiteiten. Daarnaast moet iedereen leuke augmented reality foto's en video's maken. Allemaal om zoveel mogelijk punten te scoren. De game duurt 75 minuten en naderhand zie je gelijk op welke plek je bent geëindigd. Deze game speel je gewoon vanuit huis of kantoor, tegen al je collega's, of het er nu 5 of 4.000 zijn. Je bepaalt zelf de dag en het tijdstip, en als iedereen er klaar voor zit start je vervolgens ook zelf de game. Uiteraard kan iedereen thuis ook de hulp inroepen van partner en kinderen, waardoor de strijd tussen de collega's nog leuker wordt. Je kan het tegelijk met collega's gaan spelen, maar ook gewoon cadeau doen aan collega's zodat ze zelf kunnen kiezen wanneer ze het spelen met hun gezin. De Christmas Game is volledig geautomatiseerd en wordt gespeeld op een tablet of smartphone. Wanneer je de tickets online koopt ontvang je automatisch alle gegevens die je nodig hebt om het spel te spelen. 


Virtuele kerstmarkt
Wil je je collega's alsnog zelf een kerspakket laten samenstellen? Dat kan ook gewoon in een unieke virtuele omgeving! Voordat de medewerkers gaat shoppen in de Virtuele Kerstmarkt, kan de manager/directeur/directrice/verantwoordelijke met een eerder opgenomen filmpje in kerstsfeer de medewerker toespreken met een boodschap. Ook kan hij of zij hints geven voor de Escaperoom of bijvoorbeeld de Virtuele Kerstmarkt officieel openen. Je kunt hiervoor een eigen pagina en .nl domein met bijvoorbeeld een filmpje en een Zoom, Team of Webex meetingkoppeling laten maken. De Virtuele Kerstmarkt zelf is gekoppeld aan een gebruiksvriendelijke webshop. De gekozen artikelen worden verpakt in een gerecyclede of feestelijke doos en vervolgens centraal of thuis bezorgd.

 

Culinair & (Food)Boxen 

PuurDichtbij Kookstudio - online teambuilding was nog nooit zo lekker
Het wij-gevoel versterken terwijl iedereen thuiszit? Ja, dat kan. Haal de chef-kok in je collega’s, relaties of leden naar boven met een heerlijk online food event. Vanuit onze kookstudio tovert jouw directeur, CEO, voorzitter of leidinggevende een maaltijd in elkaar met de lekkerste lokale producten. En thuis doet iedereen mee met het vooraf toegestuurde kookpakket én een live-verbinding naar de studio


Treat Box by Mood4Food
Géén personeelsfeest of relatie-event dit jaar, maar wel je hardwerkende personeel of gewaardeerde relaties fêteren & belonen? Bij Mood4Food weten ze dat personeelsfeesten en relatie-events mogelijk geen doorgang kunnen vinden vanwege corona. Maar wil je toch je hardwerkende personeelsleden of trouwe en waardevolle relaties in het zonnetje zetten en bedanken, dan biedt de Treat Box van Mood4Food uitkomst. Met de Treat Box laten zij zien dat een giftbox, kadobon of een kerstpakket ook op een originele manier kan.



Borrelbox van Onemeeting
Het jaar afsluiten met een gezamenlijke online borrel? Dat kan met de borrelboxen van Onemeeting.com. Borrelboxen worden steeds populairder omdat we vanwege Corona op dit moment alleen vanuit huis kunnen borrelen. Met deze boxen kun je coronaproof borrelen op afstand.


The Tasting Games
Ga je voor whiskey, chocolade of Hollandse lekkernijen? The Tasting Games is een smaakvolle combinatie van een online quiz en écht proeven. Je kunt het inzetten als zelfstandig event of als onderdeel van een groter virtueel event. Ook kun je vragen uit de het spel mixen met eigen vragen over bijvoorbeeld het bedrijf of de nieuwe strategie. Bestellen is makkelijk: kies een Tasting, datum en tijdstip en bepaal een prijs voor de winnaar.  Vervolgens worden de Tasting Boxes naar de deeelnemers verstuurd. Jij hoeft dan alleen nog maar iedereen te informeren over de speeldatum. Iedereen downloadt de app en je kunt aan de slag!
 

Drive-in's & Drive-thru's



Drive'n December
Drive'n December is een mobiele attractie die tijdens de feestmaand bij jouw bedrijf op het terrein staat. Je medewerkers, je relaties en hun gezinnen rijden of wandelen door een prachtig Winterwonderland. Onderweg beleven ze wonderlijke avonturen en ontmoetingen. Willy Wonka deelt chocolade uit en de directeur dankt de medewerkers voor hun inzet. Laat in de levensgrote sneeuwbol de zachte vlokken landen op je huid en drink Glühwein in de après-skihut. Aan het eind van de rit staat de kerstman klaar met een welverdiend kerstpakket. Want sommige tradities gaan nooit verloren.

Pop-Up Christmas Drive-thru
Zoek je voor deze kerst een leuke, originele en coronaproof manier om jouw kerstgeschenken of kerstpakketten veilig uit te reiken aan jouw collega’s? Dan is dit het event voor jouw bedrijf: De Pop-Up Christmas Drive-thru. Dit sfeervolle en creatieve kerstconcept is opgezet als alternatief voor alle grote live kerstevents. Zo kun je jouw collega’s of klanten toch op een gezellige en coronaproof manier ontvangen en bedanken met een feestelijke afsluiting van het jaar. De Pop-Up Christmas Drive-thru past op iedere locatie waar met de auto een ronde gereden kan worden, zowel binnen als buiten. 

Kerst Drive-thru De Kuip
Tijdens de Kerst Drive-thru kunnen medewerkers of relaties een speciale kerstroute door De Kuip rijden. Vanuit de auto worden ze op verschillende plekken in het stadion getrakteerd op lekkernijen en bijzondere activiteiten in kerstsfeer. Een creatieve manier om je personeel en relaties te bedanken in dit gekke, hectische jaar. Daarmee houd je hen betrokken bij en verbonden met je bedrijf, wat in deze tijd best een uitdaging is. De Drive-thru is helemaal op maat te maken, met precies de elementen die passen bij jouw bedrijf. Zo is er deze zomer een Drive-thru gehouden als diploma-uitreiking voor Rotterdamse studenten. De Feyenoord Business Club gebruikt dit concept ter vervanging van het kerstdiner. Maar je kunt het concept ook gebruiken voor bijvoorbeeld een nieuwjaarsreceptie.

Autopuzzel kerstpakket
Dit bijzondere jaar vraagt om een bijzondere afsluiting. Verwen je medewerkers met het autopuzzel kerstpakket om ze te bedanken voor hun enorme inzet. En natuurlijk geheel coronaproof. Bij het kerstpakket kies je vooraf zelf de route voor je medewerkers. Wij maken vervolgens de kerstpakketten voor jullie klaar met het door jullie gekozen roadbook. Als extraatje maken we het roadbook ietsje uitgebreider met nog wat leuke kerstpuzzels en -raadsels. Ons kerstpakket is ideaal voor het gezin van je medewerkers, maar ook zeker leuk als kerst-date. Dus een perfect kerstgeschenk voor iedereen. 


 



Humor



Binnenpret! Streaming stand-up comedy 
Wil je samen met je collega’s lachen om de beste grappen en met de leukste stand-up comedians en cabaretiers van Nederland? Boek dan de streaming stand-up comedyshow Binnenpret. Hierin brengen de beste stand-up comedians humor van de bovenste plank. De show wordt live uitgezonden via Zoom. In totaal kunnen er 100 personen genieten van de show. Samen maken we er een bijzonder moment van. Iedere show heeft een hoge grapdichtheid, de comedians improviseren en hebben interactie met het publiek. “Humor brengt mensen samen!” is ons motto.



Videoboodschappen en kerstgroeten
 

Kerst carroussel: 10 dagen lang een glimlach bij je collega's
Tegelijk met je kerstcadeau ontvang je een magische QR code. Deze kan op het kerstpakket staan of op de gepersonaliseerde kerstkaart. Scan 10 dagen lang dagelijks deze code met je telefoon en word telkens verrast met kleurrijke feelgood videoboodschappen van; de directie, pv leden en BN-ers. Er zitten wel 20 video's in de Carrousel.


 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement