Focus op veiligheidsprotocollen en technologie-implementatie maakt terugkeer naar persoonlijke evenementen mogelijkBijna zes op de tien evenementenplanners (58%) in het VK en Europa hebben moeite om persoonlijke evenementen in 2021 opnieuw te plannen vanwege onvoldoende gezondheids- en veiligheidsprotocollen op locaties, volgens het Cvent 2020 Planner Sentiment and Sourcing Report: Europe Edition dat vandaag is gepubliceerd. Volgens enquêteresultaten verwachten planners nu dat locaties een schone, gezuiverde omgeving bieden, dagelijkse temperatuurcontroles uitvoeren tijdens het evenement en medisch personeel ter plaatse leveren. Aangezien een meerderheid (52%) van de planners verwacht dat hun persoonlijke uitgaven voor evenementen in 2021 hoger zullen zijn dan in 2019, vestigen deze resultaten de aandacht op de mogelijkheid voor MICE-bedrijfsherstel bij hotels die voldoen aan hoge gezondheids- en veiligheidsnormen.

Cvent, een toonaangevende leverancier van technologie voor vergaderingen, evenementen en hospitality, heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau Censuswide opdracht gegeven om meer dan 700 evenementenplanners, managers, coördinatoren en directeuren in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk te onderzoeken. De respondenten werken in een breed scala van bedrijfstakken, waaronder onderwijs, financiën, gezondheidszorg, reizen, IT, techniek, horeca en vrije tijd, kunst en cultuur en juridische zaken. De resultaten van de enquête bieden hospitality professionals diep inzicht in de veranderende behoeften van Europese evenementprofessionals, waardoor ze zich kunnen aanpassen aan deze nieuwe eisen en hun zakelijke praktijken kunnen aanpassen om meer MICE-klanten aan te trekken.

“Terwijl de wereld plannen maakt voor herstel, zullen hotels en locaties een cruciale rol spelen bij de succesvolle terugkeer naar persoonlijke evenementen, en het Planner Sentiment and Sourcing Report van dit jaar zal horecaprofessionals in heel Europa helpen de impact van hun verkoop- en marketinginspanningen te maximaliseren, ”Zegt Chris McAndrews, vice-president marketing voor Cvent Hospitality Cloud. “Hoewel het een uitdagend jaar was, laten de resultaten van dit onderzoek zien dat planners vooruit kijken naar een betere toekomst. Als zodanig is het van vitaal belang dat locaties zich blijven aanpassen aan de nieuwe verwachtingen van planners, zodat ze goed voorbereid zijn om de komende jaren te gedijen. "

Andere hoogtepunten van het rapport zijn:
 
Zorgplicht is een topplannerprioriteit

o Veiligheid werd genoemd als de belangrijkste vereiste voor een terugkeer naar persoonlijke evenementen, waarbij meer dan de helft (56%) beweerde dat gezondheids- en veiligheidsoverwegingen "veilige ruimte" de meeste invloed zouden hebben op hun selectie van een locatie. Het is essentieel dat locaties hun gezondheids- en veiligheidsprocedures onder de aandacht brengen op hun website, op online sourcingplatforms en deze delen met bestemmingsmarketingorganisaties (DMO's).

 
Technologie is belangrijker dan ooit

Meer dan zes op de tien (62%) planners zeiden dat de COVID-19-pandemie hun gebruik van technologie in hun bijeenkomsten en evenementenprogramma verhoogde. Leveranciers kunnen technologie gebruiken om de samenwerking tussen henzelf en planners te vergroten in de sourcing- en planningsfasen van evenementen - bijvoorbeeld door evenementdiagramsoftware te gebruiken om veilige kameropstellingen en plattegronden te maken die aansluiten bij de nieuwste capaciteits- en gezondheidsrichtlijnen.
 

Hybride evenementen zullen in 2021 en daarna in populariteit toenemen

Meer dan driekwart (76%) van de ondervraagde planners zei dat ze zouden overwegen om hybride evenementen te organiseren in 2021. De pandemie dwong een bijna volledige omslag naar virtuele vergaderingen in 2020. Nu evenementenprofessionals plannen voor persoonlijke evenementen in 2021, overwegen ze een online element aan hen toe te voegen, en ze verwachten dat locaties klaar zijn om dit soort evenementen te ondersteunen.
 

Locaties moeten begeleiding en de juiste technologie bieden

Op de vraag om de ondersteuning te selecteren die ze het meest verwachten van de locatie om de hybride ervaring mogelijk te maken, zei meer dan driekwart (77%) van de respondenten dat ze betrouwbare en snelle connectiviteit en A / V-apparatuur hebben. Ze noemden ook begeleiding bij het organiseren van een virtueel evenement als belangrijk voor hun locatieselectie.

 

Tags: Onderzoek Gezondheidsprotocol veiligheidsprotocol coronaproof zorgplicht Technologie Hybride events
Algemene voorwaarden | privacy statement