Nationale Meeting Award slaat een jaar overTot grote spijt heeft de organisatie – bestaande uit founding partners Meeting Magazine, MeetingReview en CLC-VECTA – besloten om in 2021 geen Nationale Meeting Award uit te reiken. 

Vanwege de coronacrisis vinden er dit jaar veel minder zakelijke bijeenkomsten plaats. Dit heeft onvermijdelijk invloed op het aantal reviews dat locaties dit jaar kunnen verzamelen op het platform MeetingReview. De organisatie gaat er vanuit dat de markt voor zakelijke bijeenkomsten pas volgend jaar weer aan zal trekken en dat het aantal fysieke bijeenkomsten dan weer langzaam richting het oude niveau zal groeien. Daarom is besloten om de periode voor ronde 1 – nominatie op basis van gastervaring en ervaring van boekers – met 1 jaar te verlengen. Dit geeft locaties voldoende tijd om reviews te verzamelen waardoor de competitie aan kwaliteit wint.

"Daarnaast vinden we een feestelijke uitreiking in maart 2021 niet gepast, aangezien de markt dan nog herstellende is. We hopen van harte dat er in 2021 weer voldoende zakelijke bijeenkomsten worden georganiseerd zodat locaties kunnen laten zien dat ze uitblinken in kwaliteit, gastvrijheid en ondernemerschap. Wanneer zij weer in volle glorie kunnen opereren, vormt dit een mooie basis voor de volgende editie in 2022, inclusief een feestelijke live uitreiking", aldus Riemer Rijpkema, directeur CLC-VECTA.

Impact COVID-19
Net als de gehele branche merkte de Nationale Meeting Award in 2020 de impact van de coronacrisis. De feestelijke uitreiking in Novotel Amsterdam Schiphol Airport die op 16 maart stond gepland, werd na de beruchte persconferentie van donderdag 12 maart ineens van de kaart geveegd. 

Uiteindelijk vonden er begin april vijf online uitreikingen plaats waarin van maandag tot vrijdag elke dag de winnende locatie per categorie bekend werd gemaakt. Nadat de lockdown werd opgeheven zijn in juni de awards en certificaten persoonlijk aan de locaties overhandigd door middel van een roadtrip door het land. 

Evaluatie
Afgelopen week zijn organisatie en juryleden fysiek samengekomen bij La Vie Meeting Center Utrecht – winnaar van het brons in de categorie medium locaties – om de editie van 2020 te evalueren en het proces en criteria voor de volgende editie te finetunen. Deze bijeenkomst had eigenlijk de kick-off moeten zijn van de Nationale Meeting Award 2021, maar organisatie en jury hebben unaniem geconcludeerd dat het gezien de huidige omstandigheden niet opportuun is nu van start te gaan met een nieuwe editie.   


 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Nationale Meeting Award

Tags: NationaleMeetingAward award Meeting Magazine MeetingReview Vergaderhamers CLC-VECTA gastvrijheid
Algemene voorwaarden | privacy statement