Code Rood voor de Evenementenbranche‘De helft van de werknemers en ZZP’ers, van de ruim 100.000 mensen in de branche, zo’n 51.000 mensen, zitten zonder werk thuis. Van de 7,4 miljard omzet wordt nog geen 2 miljard gerealiseerd. Twee derde van de bedrijven halen daarmee het einde van het jaar niet zonder aanvullende steun. Om de impact en gevolgen voor onze branche een gezicht te geven organiseren we dit evenement’, aldus Riemer Rijpkema namens het Eventplatform.

Het coronavirus heeft catastrofale gevolgen voor de evenementenbranche. De nood is enorm hoog, het is ‘code rood voor de evenementenbranche’. Daarom brengen ondernemers en medewerkers uit de voornamelijk zakelijke evenementenbranche op 25 augustus in beeld wat er gebeurt als er geen aanvullende steun komt.

Menselijke dominostenen
Een grote ketting (uiteraard op anderhalve meter) van mensen, gekleed in het rood, zal op het Malieveld in Den Haag het woord H E L P vormen en, als menselijke dominostenen, letterlijk omvallen. Met deze sympathieke en symbolische actie vraagt de branche nadrukkelijk aandacht voor de noodsituatie. Tweede Kamerlid Thierry Aartsen en MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof ontvangen van de laatste persoon die omvalt een petitie voor steun voor de evenementenbranche.

Pieter Bas Boertje, CEO D&B Eventmarketing en medeorganisator van ‘Code rood voor de evenementenbranche’: ‘Vanaf het prille begin van de coronacrisis is door het Eventplatform met diverse ministeries, ministers en een staatssecretaris constructief over steunmaatregelen en verruiming van richtlijnen voor de evenementenbranche gesproken. We hebben goede hoop op een derde financiële regeling. Het vergt alleen veel energie en tijd om de overheid te overtuigen van de nodige maatregelen. Deze actie heeft als doel om de noodsituatie in de evenementbranche nog eens extra te benadrukken. Het voortbestaan van een totale keten en infrastructuur van een internationaal hoog in aanzien staande sector staat echt zwaar onder druk. Een sector die van groot belang is voor de Nederlandse (kennis)economie en voor een aanzienlijke spin-off voor lokale economieën zorgt.’

Eventplatform
Het Eventplatform is het overkoepelend overlegplatform van branche- en vakorganisaties in de zakelijke evenementenbranche, CLC-VECTA, Dutch Venue Association, IDEA, Genootschap voor Eventmanagers, G14, MPI, NVBO, ONCE, Platform Cultuur Locaties en Verhurend Nederland.

Afbeelding van Paul Brennan via Pixabay 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Eventplatform code rood Corona-crisis night of live malieveld
Algemene voorwaarden | privacy statement